INTERNACIONALNO PRIZNANJE

Brončana medalja rovinjskim vatrogascima Evilijanu Gašpiću Dariju Matohanca


Brončanu medalju, odnosno internacionalno priznanje jučer su od kolega vatrogasaca iz Leonberga, primile rovinjske vatrene kacige - Evilijano Gašpić i Dario Matohanca. U ime svog zapovjednika i čitave vatrogasne zajednice Republike Njemačke, brončane medalje uručio je Bjorn Morweiser, ispred vatrogasaca zadužena osoba za odnose s javnošću.

Razlog dodjele visokog priznanja leži i u činjenici što gradovi Rovinj i Leonberg (inače i gradovi pobratimi) punih dvadeset i pet godina njeguju profesionalnu i prijateljsku suradnju za koju su, pored danas umirovljenog i nagrađenog vatrogasca Darija Matohanca ponajviše, i kada je riječ o vatrogascima zaslužni ondašnji Edi Mendica i današnji zapovjednik JVP Rovinj Evilijano Gašpić, koji je suradnju u svim smjerovima pojačao i produbio.

Valja također podsjetiti i da su leonberški vatrogasci svoje prijateljstvo s rovinjskim kolegama njegovali više od dva desetljeća, a posebno su se istaknuli tijekom Domovinskog rata kada su kroz donacije razne opreme i vozila uskočili kada je vatrogascima Grada Rovinja bilo najpotrebnije. Danas se njihovo prijateljstvo nastavlja kroz godišnje i profesionalne susrete, zajedničku obuku koja uključuje razmjenu iskustava i znanja. Upravo, u tijeku su i ovogodišnji susreti, kojima su se i to drugu godinu za redom priključili i vatrogasci iz Subotice. (N. O. R.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of