REKONSTRUKCIJA

POČETAK RADOVA U PRVOM TJEDNU LISTOPADA: Uskoro nastavak sanacije krova Rojca


Nakon što je pred kraj prošle godine sanirana četvrtina ravnog krova zgrade Društvenog centra ove godine obavit će se rekonstrukcija sjeveroistočnog i jugoistočnog dijela na površini od 1.880 četvornih metara u vrijednosti od 1,2 milijuna kuna s PDV-om

Nakon što je pred kraj prošle godine sanirana četvrtina ravnoga krova zgrade Društvenog centra Rojc, odnosno njegovog sjeverozapadnog i sjevernog dijela, odnosno oko tisuću četvornih metara od ukupno 4.500 četvornih metara, uskoro kreće daljnja sanacija krova Rojca. Krajem prošle godine Grad Pula je u krov Rojca investirao 635 tisuća kuna, a ove godine obavit će se rekonstrukcija sjeveroistočnog i jugoistočnog dijela krova na površini od 1.880 četvornih metara u vrijednosti od 1,2 milijuna kuna s PDV-om.

Sanacija derutnog vijenca

Radovi obuhvaćaju termoizolaciju krova, novi sloj hidroizolacijske membrane s popratnim limenim opšavima te sanaciju derutnog vijenca krova zgrade. Castrum Pula 97 d.o.o. koji upravlja zgradom DC Rojc je, po dobivenoj suglasnosti od strane Grada Pule, proveo otvoreni postupak javne nabave te je za izvođača radova izabrano društvo G.R.B. d.o.o. iz Karlovca. Poslove stručnog nadzora obavit će pulska tvrtka M.3D.. S radovima se planira započeti u prvom tjednu listopada, a rok izvođenja je 65 radnih dana.

- Kroz razne programe i ulaganja u objekte civilnog društva Grad Pula iskazuje svoje opredjeljenje i podršku rada udruga, njih stotinjak, koje djeluju u Rojcu. Podsjetit ću, za ovaj bivši vojni objekt Grad Pula platio je nemalih 11 milijuna kuna i, najvažnije, u funkciji je doprinosa zajednici kroz rad udruga civilnoga društva. Bivša vojarna Karlo Rojc jedinstveni je primjer na koji način Grad Pula skrbi o svojoj imovini i na koji se način bivša vojna imovina može staviti u funkciju građana. Smatram da bi država trebala biti efikasnija po tom pitanju kako bi se osigurale potrebne pretpostavke za razvoja gospodarstva, otvaranja novih radnih mjesta i u konačnici kako bi od takve imovine korist imali svi građani, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Milijun kuna za održavanje

Iz Grada Pule ističu i da je prošle godine odrađena i sanacija dijela Dnevnog boravka u Društvenom centru Rojc, kao i da se godišnje više od milijun kuna izdvaja u redovno održavanje i portirsku službu.

Prošle jeseni, pak, na prvu četvrtinu krova Rojca postavljene su termoizolacije ploče tvrde kamene mineralne vune s izradom parne brane te je postavljena hidroizolacija od sintetičke membrane na bazi mekog PVC-a armirana poliesterskom mrežicom. Također, sanirane su sve kape svih dimovodnih kanala te su na njih ugrađene limene kape kako bi se spriječio prodor vode, a krov je na saniranom dijelu dobio kompletnu novu gromobransku instalaciju. (G. ROJNIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter