ANTIFA FEST

Petnaesto izdanje u petak i subotu u Monteparadisu u Rojcu -  IZLOŽBA, RAZGOVORI, FILM I KONCERTI


Petnaesto izdanje Antifa Festa održat će se u petak i subotu u prostorijama Monteparadisa u Rojcu. Organizatori su pripremili izložbu, razgovore i projekciju filma, a oba dana programi završavaju koncertima. Predavanja i projekcije filmova održat će se u Monteparadiso Hacklabu, a koncerti u Monteparadiso klubu, kat niže.

Dokumentarac "Earthlings" i BEK kolektiv

Manifestacija se otvara u petak u 20.30 izložbom članaka objavljenih u raznim tiskanim medijima kroz četrnaest godina održavanja festivala. S izložbom će posjetitelje upoznati Ivan Slijepčević, a izložba će biti otvorena za vrijeme trajanja Antifa Festivala. U 21 sat počinje razgovor s jednima od začetnika Antifa Festa Deanom Cukonom i Davorom Vukovićem koji će pričati o 15 godina ove manifestacije. Prva večer bit će zaključena koncertom u Monteparadiso Klubu koji počinje u 22.30, a nastupaju Accident iz Zagreba, Hell Padrino iz Pazina i pulski Sake.

U subotu program počinje u 18.30 projekcijom dokumentarca "Earthlings" Shauna Monsona koji kroz pet poglavlja, ujedno i pet aspekata ekonomskog iskorištavanja životinja, zahvaljujući nikad viđenim, šokantnim snimkama, uvodi u svakodnevne okrutne prakse iskorištavanja životinja u svrhu stjecanja profita. U 20.30 predstavit će se BEK kolektiv iz Zagreba. Radi se o zagrebačkom anarhističkom kolektivu proizašlom iz lokalnog Food Not Bombs kolektiva. U goste dolaze Maša i Mislav koji će predstaviti kolektiv, pričati o svom radu, dotaknuti se zagrebačke underground i skvoterske scene, te govoriti o DIY načinu rada.

O riječkoj aktivističkoj sceni

U 21.45 s novom generacijom riječkih alternativaca, njihovim motivacijama za djelovanje prisutne će upoznati Dino Dobrić koji će iz prve ruke pokušati razjasniti aktualnu provokaciju talijanske neofašističke stranke Casa Pound.

Dobrić je akter riječke aktivističke scene, koji svoje dane provodi u novoosnovanom skvotu "Gracijani" i u "Podrumu". Festival završava koncertom na kojem nastupaju Midnight Climax i UBT iz Zagreba te Fried Brain iz Pule. Početak je u 23 sata. (M. Ra.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater