ODBOJKA

NOVI PORAZ POREČANKI U SUPERLIGI Poreč – Enna Vukovar 1:3


Utakmica 9. kola Superlige odbojkašica, II. Skupina: Poreč - Enna Vukovar 1:3 (13:25, 25:22, 28:30, 21:25). SRC Veli Jože. Gledatelja 100. Suci: Poropat i Andrijanić.

POREČ: Vranjanin, Duka, Banko, Ipša, Scoria (L), Burilo, Plazanić, Pauletić, Levak, Udovičić.

ENNA VUKOVAR: Mujan, Majer, Derić, Nikšić, Bilić, Savić (L), Ćirić, Kovač, Lukić, Kelava.

U pretposljednjem kolu razigravanja u skupini za ostanak u elitnom društvu, u susretu između zadnje i prve ekipe na ljestvici, odbojkašice Poreča odigrale su dobru partiju i u rasterećenom izdanju bile dostajan protivnika Vukovarkama te su skupo prodale kožu. Poražene su od istog protivnika i četvrti puta ove sezone, no mora se reći da je ovoga puta kroz četiri odigrana seta bilo puno više drame i neizvjesnosti te i da je nekim slučajem koji bod ostao u Poreču, ne bi bilo nepošteno. Šteta, nedostajalo je da hrabar sinoćnji nastup domaćih odbojkašica pogura malo i sreća. No, dobra strana poraza, koji ionako ništa ne znači, kao niti gošćama pobjeda i bodovi s obzirom da su one već "unutra", je vidljivo podizanje igre u odnosu na prethodna dva kola kada su odbojkašice Poreča bile blijede u nastupima, a što daje vjeru da će biti spremne za kvalifikacije koje slijede za desetak dana.

Nisu se stigle Porečanke niti okrenuti, a protivnik iz Vukovara imao je prednost 0:1 u setovima. Odgovorile su zato na pravi način i u neizvjesnom drugom setu uspjele, uz manje grešaka i jačim ritmom, poravnati na 1:1. Zakuhalo se pošteno u trećoj dionici susreta gdje se igralo više od pola sata. Ponovno je bilo rezultatski neizvjesno, da bi se ta dionica odlučila tek debelo u produžetku, kada su gošće ovoga puta bile sretnije i spretnije. Nedostajalo je malo da Porečanke ipak odvuku susret u rulet petog seta. Odlučujući četvrti set počeo je kao i dva ranije, veoma izjednačeno, te su se ekipe izmjenjivale u vodstvu sve do 19:20, a tada su gošće serijom 3:0 pobjegle i mirno zaključile susret u svoju korist. (M. P.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini