PULA

NATURA HISTRICA bez obavijesti o svojim planovima rampom zatvorila prolaz kroz šumu na Busoleru

| Autor: Z. STRAHINJA
(Z. STRAHINJA)

(Z. STRAHINJA)


Rampa pod ključem na ulazu u park šumu Busoler sa Šišanske ceste neugodno je iznenadila vlasnike kuća i zemljišta iza šume. Rampu je postavila županijska javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Natura Histrica, a bez da je, kako čujemo, vlasnicima omogućila prolaz kroz šumu. Danas nas je o tome obavijestio Dario Gašpić, koji je s ocem obišao kuću svoje rodbine, a na povratku iz šume ispriječili su im se i rampa i vozila Nature Histrice.

- Nismo mogli van, a nismo ni znali za ovo. Postavili su rampu bez da su obavijestili ljude, a dolje je desetak kuća i poljoprivreda. Valjda je netko ranije uklonio i kamenje koje su postavili uz rampu, pa su, kad smo mi došli, postavili aute da se ne može proći. Ipak, morali su nas pustiti i zbog oca koji je već u godinama, ispričao je Gašpić. Kako kaže, put je ovdje oduvijek postojao, pa je nevjerojatno da ga netko odluči samoinicijativno zatvoriti. Zna da se tu sakupljaju i narkomani, da se baca i smeće, ali i kaže da su vlasnici nekretnina morali biti obaviješteni pa i dobiti ključ rampe.

Iz Nature Histrice ukratko nam je rečeno da je park šuma zaštićeno područje i da kroz njega nema vožnje. Poručili su i da vlasnicima nije onemogućen prilaz nekretninama jer imaju na raspolaganju zaobilazni put preko Škatara.

- Čuo sam za neki put preko Škatara, ali nisam nikada išao njime. To je daleko, a kuća nam je na par sto metri odavde, rekao je Gašpić. Više informacija o rampi na Busoleru iz Natura Histrice najavili su nam za sutra.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini