PROSINAC U ROVINJU

Najavljen program bogate blagdanske čarolije PRLJAVO KAZALIŠTE I SPEKTAKULARNI VATROMET U ROVINJU


Na današnjoj konferenciji za novinare najavljen je program predstojećih blagdanskih događanja koji, čini se, nikada dosad nije imao tako brojne sudionike. Presica je naime, okupila čak devetero predstavnika i organizatora različitih prosinačkih zbivanja, koji su iznijeli program događanja. I u uvodnom obraćanju dogradonačelnika Marina Budicina, istaknuo je da je i sam broj sudionika konferencije za novinare dokaz bogatstva i kvalitete programa, ali i, kako je naglasio, onog pravog blagdanskog duha zajedništva "u kojem se sinergijom svih može puno toga napraviti".

Uskoro besplatno klizanje na rivi

O najluđoj noći u godini, kao i glazbenim i koncertnim zbivanjima, nakon 10. RMF-a Rovinj Music Festivala, govorila je direktorica Turističke zajednice grada Rovinja Odete Sapač. Najavila je da će u najluđoj noći u godini, uz nastup Party banda na Trgu maršala Tita, Rovinjce i njihove goste u novu 2019. godinu uvesti zagrebačke legende Prljavo kazalište. Dodala je, također, i da će točno u ponoć, po dobrom običaju, nebo nad Rovinjom obasjati spektakularni vatromet, nakon kojeg će se na bini izmjenjivati zvijezde novogodišnje noći Party band i Prljavo kazalište.

No, ono što će najprije zagrijati Rovinjce u najluđem mjesecu u godini, kako je najavio Branko Rajko, direktor Valbruna sporta, bit će skorašnje otvaranje klizališta na rivi. U odnosu na lani, ne samo da će biti veće po gabaritima, nego će i led potrajati duže, odnosno klizalište će biti otvoreno od 8. prosinca do 14. siječnja, odnosno do samog završetka školskih praznika. Rajko je također najavio i posjet profesionalnih klizača iz Zagreba, ali i organiziranu školu klizanja, na kojoj će zainteresirani po sat vremena imati priliku s učiteljima proklizati na ledu. Dodajmo i da je klizalište besplatno, ali će se iznajmljivanje klizaljki - kojih je opet više u odnosu na lani - plaćati 10 kuna.

Odlična vijest stiže iz Pučkog otvorenog učilišta Rovinj koje je za ovu blagdansku bajku osmislilo čak jedanaest različitih i besplatnih kreativnih radionica za male i velike sugrađane, a koje će se održati čak 37 puta na prvom katu Muzeja grada Rovinja.

- Građanima je dana mogućnost da biraju kojoj će se radionici odazvati od slastičarske, etno, grafičke preko radionice tkanja, izrade lutaka, eko darova, novogodišnjih ukrasa do radionice ikebane. U jutarnjim satima radionice su rezervirane za djecu osnovnih škola s kojima će raditi stručni učitelji, dok su one poslijepodnevne namijenjene svim ostalim građanima, naglasila je ravnateljica POU-a Dubravka Svetličić, koja je također, podsjetila sugrađane i na bogat glazbeni i kazališni, ali i atraktivni filmski program koji će se odvijati u gradskom kazalištu "Antonio Gandusio", odnosno Multimedijalnom centru.

Pokloni za socijalno ugrožene

Da u doba darivanja, organizatori Čarolije nisu zaboravili ni na poklone umirovljenicima i socijalno ugroženim građanima, i ove se godine pobrinuo Grad Rovinj, o čemu je govorila nadležna pročelnica Edita Blažević Sošić. Navela je da je uz tradicionalne paketiće za svu djecu do četvrtog razreda osnove škole, pripremljena i božićnica za socijalno potrebite građane i to u obliku paketa hrane i higijenskih potrepština koji se od 19. do 21. prosinca mogu podići u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa.

- Također, za umirovljenike čije mjesečne mirovine ne prelaze iznos od 2.100 kuna, osigurana je i jednokratna pomoć koja će im ove godine, i to prvi puta, biti isplaćena preko računa, rekla je Blažević Sošić, koja je najavila da blagdanski paketi ni ove godine neće zaobići ni najstarije žitelje - stanare Doma za odrasle "Domenico Pergolis" kao ni najmlađe članove Društva osoba s invaliditetom.

Sanda Bravar iz Maistre podsjetila je na bogat program blagdanskog zbivanja u hotelima rovinjskog turističkog giganta, ali i pozvala građane da pogledaju čarobnu izložbu "Fragile" u hotelu Adriatic, koju također prati i fantastična ponuda blagdanskih jela i slastica, čije su cijene i više nego prihvatljive. S druge strane, u ime Udruženja obrtnika Rovinja, predsjednik Marino Deković najavio je i kulinarski program koji će se odvijati na otvorenom i duž rive.

- U novopostavljenih osam drvenih kućica, rovinjski će ugostitelji, ali i članovi Kuće o batani, učenici Strukovne škole, Agro Rovinj i drugi pripremati jela na bazi istarske mediteranske kuhinje i tzv. street food, a njima će se, svojim proizvodima, pridružiti i domaći vinari i maslinari, rekla je Bravar. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum