udruga Facebook Puljani Humanitarci

MALA BOŽIĆNA ČAROLIJA: SVAKOM DJETETU IZ DOMA RUŽE PETROVIĆ BON OD DVJESTO KUNA Azra Rakić: Prikupljanje donacija je otežano, ali nećemo posustati!

Nadamo se da će nam se građani i ove godine priključiti u našoj Božićnoj akciji, te na taj način olakšati svakodnevicu djeci i mladima Dječjeg doma. Isto tako, pozivamo Istrijane i Puležane da, kao prijašnjih godina, pokažu brigu o siromašnijim osobama iz svoje zajednice, a poglavito o djeci. Pomognite koliko možete u ovo blagdansko vrijeme da razveselimo djecu i omogućimo im darove, a tijekom cijele godine nam, isto tako, uvijek treba hrane i higijenskih potrepština za naše sugrađane u potrebi, kaže volonter udruge Roberto Bolković

| Autor: Marcello ROSANDA
Mala božićna čarolija

Mala božićna čarolija


Facebook Puljani Humanitarci i ove godine kreću s tradicionalnom humanitarnom akcijom naziva Mala Božićna Čarolija. Cilj ovogodišnje akcije je darivanje djece i mladih Dječjeg doma Ruža Petrović i to kupovinom bonova u iznosu od dvjesto kuna u trgovinama koje će si djeca sama odabrati. Ove se godine ponovno uključila NK Istra 1961 i pripremila neka iznenađenja pa će građani, primjerice, moći na Facebook aukciji kupiti dresove sa potpisima igrača te i na taj način donirati novac. 

Dugogodišnja aktivnost udruge

Prošlogodišnja je akcija bila vrlo uspješna i prikupilo se dovoljno novaca da svako dijete dobije bon od dvjesto kuna koji su mogli unovčiti u jednoj od trgovina u Puli, a NK Istra 1961 darovala je jednu zimsku jaknu za svako dijete. Sve je, na kraju, okrunjeno posjetom Puljana Humanitaraca, nogometaša Istre 1961 i bajkera pulskog Twin Horn MC-a domu Ruža Petrović. U akciji je sudjelovao i Odbojkaški klub Veli Vrh, a dečki iz Twin Horna već godinama podupiru Puljane Humanitarce u njihovim humanitarnim akcijama.

- Sličan rezultat planiramo i ove godine, no uvjeti su uvelike otežani. Zbog epidemioloških mjera nismo u mogućnosti predstaviti se građanima na našim štandovima, kao prijašnjih godina. Jedini način na koji građani mogu pridonijeti akciji jest uplatom na račun koji je, sukladno zakonu, otvoren samo u svrhu ove akcije. Moguće je i direktno kupiti bon djetetu, a ukoliko netko nema mogućnost uplate na račun može se obratiti članovima Udruge, pojašnjava volonterka udruge Azra Rakić.

Udruga Facebook Puljani Humanitarci, čiji je osnivač Puležan Damir Bošnjak, započinje s radom 2. rujna 2010. godine prvo kao građanska inicijativa, a potom je ubrzo stasala u udrugu, sa ciljem da kontinuirano pomaže socijalno potrebitim građanima našega grada i šire, te da svojim djelovanjem širi i podiže empatiju među građanima, te ukazuje na potrebu volontiranja. Udruga se, od tada, bavi pomaganjem obitelji ili pojedincima koji su iz opravdanih razloga siromašni, a jedna je od članica Humanitarne mreže Grada Pule. To su obitelji čiji su članovi oboljeli od teških bolesti, invalidi, nezaposleni, umirovljenici s bijednom mirovinom, obitelji sa više malodobne djece i mnogi drugi koji žive u teškim životnim okolnostima.

U posljednjih nekoliko godina FB Puljani Humanitarci proveli su više uspješnih humanitarnih akcija, među koji su one iz 2018. godine kada su, u suradnji s NK Istrom 1961, odradili akciju Forza Ivan i Srce istarsko tijekom kojih se skupilo više desetaka tisuća kuna za radnike Uljanika koji su tada bili u problemu. Sjećamo se i humanitarne akcije za pomoć malenoj Nadiji Ucović i njenoj obitelji tijekom teške borbe za život. 

Stalni prikupljatelj

Udruga također prikuplja, tijekom cijele godine, potrepštine za siromašne obitelji Pule i Puljštine, kao što su trajno mlijeko, konzervirana trajna hrana, sokovi, riža, grah, marmelada, brašno, šećer, ulje, namirnice za kolače, slatkiši za djecu i druge, te higijenske artikle.

- Nadamo se da će nam se građani i ove godine priključiti u našoj Božićnoj akciji, te na taj način olakšati svakodnevicu djeci i mladima Dječjeg doma. Isto tako, pozivamo Istrijane i Puležane da, kao prijašnjih godina, pokažu brigu o siromašnijim osobama iz svoje zajednice, a poglavito o djeci. Pomognite koliko možete u ovo blagdansko vrijeme da razveselimo djecu i omogućimo im darove, a tijekom cijele godine nam, isto tako, uvijek treba hrane i higijenskih potrepština za naše sugrađane u potrebi, zaključuje volonter udruge Roberto Bolković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater