PROMETNI KAOS NA ŠURIDI

KAO U MUMBAJIU: A tek predstoje Outlook i Dimesions festivali kada će pritisak na ovo nejako raskrižje BITI JOŠ BRUTALNIJI


Pazi na prometnu gužvu, koči i ubaci u prvu. Kreći. Stani!!! Automobil iz sporedne ceste odjednom svima prepriječi put, ali ne uspijeva se ubaciti u kolonu i nastaje kolaps. Na županijsku cestu guraju se istovremeno vozila s obližnjeg parkirališta, nitko ne pita tko ovdje ima prednost. Još ako i sa stajališta upravo krene lokalni autobus, ne pomažu ni žmigavci ni prometna pravila, samo hladna glava. U čas na Šuridi nastaje scena nalik prometnom kaosu s ulice indijskog Mumbaia. E, takva je ljeti gotovo svakodnevna situacija na raskrižju Puljske, odnosno Fažanske ceste, i ceste za Puntiželu i Šuridu.

Prometni kolaps tek nam predstoji

Tako je u jutarnjim satima kada domaći idu na posao, a stranci u grad ili na plažu, popodne i predvečer kada se domaći vraćaju kući, a stranci s kupanja. A tek nam predstoje Outlook i Dimesions festivali kada će pritisak na ovo nejako raskrižje biti i još brutalniji.        Ipak, u svemu tome ima i dobrih vijesti. Lokacijska je dozvola za novo raskrižje na Šuridi već dobivena. Radit će se novo prometno rješenje u suradnji s Gradom Pula, jer je i njima i nama u interesu da se to riješi, poručio je načelnik općine Fažana Radomir Korać. (Z. S.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum