rovinj

Za gradsku infrastrukturu više od 3,8 milijuna kuna, UREĐUJE SE OPASNO RASKRIŽJE


S okončanjem turističke, na redu je građevinska sezona. Ovih dana otvaraju se tako dva nova gradilišta s kojima će Rovinjci dobiti kružno raskrižje u Istarskoj ulici sa sređenom oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom, kao i dijelom rekonstruiranu Ulicu Valpereri. Za te je poslove iz gradskog proračuna osigurano više od 3,8 milijuna kuna,

Konkretno, novo kružno raskrižje, po mnogima "crna" prometna točka s velikim brojem prometnih nezgoda ( ponajviše zbog oduzimanja prednosti) te na žalost, i s dvoje smrtno stradalih osoba, gradit će se na spoju Ulica Dapiran- Istarska - Kandlerova. Vrijednost radova, s uključenom obirinskom odvodnjom i javnom rasvjetom, iznosi oko 2,6 milijuna kuna. Početak radova zakazan je za 15. listopad ( ponedjeljak) zbog čega će se tom, iznimno frekventnom trasom promet odvijati uz privremenu regulaciju.

- S obzirom na već ugovoren termin početka radova, od ponedjeljka će na snazi biti privremena prometna regulacija. Konkretno, bočni privozi iz Kandlerove (mesnica Milan), odnosno Dapiranove ulice (Konzum) bit će zatvoreni za promet, dok će se glavnom i frekventnom Istarskom ulicom nastaviti, ali uz pomoć semafora. Takav režim prometovanja bit će na snazi sve do kraja radova, odnosno do trenutka polaganja asfaltnog pokrova kada će se na nekoliko dana, promet tim dijelom grada, u potpunosti zatvoriti, rekao nam je voditelj komunalnih redara grada Rovinja, Elvis Prenc.

Radove izvodi zagrebačka tvrtka "Opus Dignum" d.o.o., s rokom izvedbe od 120 dana.

Gotovo paralelno s gradnjom kružnog raskrižja starta i rekonstrukcija sjevernog dijela Ulice Valpereri i njoj prilaznog stubišta s Alejom 30. svibnja, na kojem će biti izgrađeno 56 novih parkirališnih mjesta. Vrijednost ovih radova iznosi oko 1,2 milijuna kuna, a rok izvedbe 110 dana. Posao je povjeren pulskoj tvrtki Cesta, a nadzor Flumingu iz Rijeke.(N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom