JUTROS

FOTO / Plogging utrka u Puli: Ekološki osviješteni trkači SKUPILI ČAK 170 KILOGRAMA SMEĆA U ŠIJANSKOJ ŠUMI!

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO


Jutros je u Šijanskoj šumi održana plogging utrka (trčanje uz prikupljanje otpadaka) na koju se odazvalo dvadesetak trkača, a u organizaciji Javne ustanove Natura Histrica i tvrtke ISTRun koja je dala logističku podršku manifestaciji.

"Imamo dvije grupe natjecatelja - oni koji trče i imaju kondicije i obiteljski đir. Očekivali smo puno veći odaziv, ali i to nam isto puno govori, a to znači da moramo poraditi na ekološkoj svijesti građana i to je moja poruka", rekla je netom prije početka utrke ravnateljica JU Natura Histrica Silvia Buttignoni.

Ukupno je sakupljeno čak 170 kilograma smeća, od čega 120 na redovitim stazama i 50 kilograma na sporednim lokacijama. Prva tri mjesta među muškarcima osvojili su Zlatko Todorić, Robert Buršić i Damir Popović, a među ženama kći i majka Ema i Kristina Ostović te Sandra Zrinić Terlević.

Rezultate utrke objavio je Erik Lukšić iz tvrtke ISTRun, koji je ujedno najavio da je s ravnateljicom Buttignoni dogovorena sljedeća plogging utrka u Park šumi Busoler, a kasnije su na redu utrke u Rovinju i Pazinu.

Zanimljivost ove utrke jest što je pobjednik onaj tko na cilj dođe - s najviše prikupljenog otpada.

(Snimio Danilo Memedović)(Snimio Danilo Memedović)(Snimio Danilo Memedović)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini