IDS KONAČNO ODLUČIO

ELENA PUH BELCI KANDIDATKINJA ZA GRADONAČELNICU PULE: Imam jasnu viziju razvoja Pule! Grad znam u dušu! Vrijeme je da zajedno napravimo novi iskorak!

| Autor: Robert FRANK
Elena Puh Belci

Elena Puh Belci


Na jučer održanom Predsjedništvu podružnice IDS-a Pule odlučeno je da je Elena Puh Belci, aktualna zamjenica gradonačelnika Borisa Miletića još od 2013. godine, kandidatkinja te stranke za gradonačelnicu Pule! Na taj način okončana su brojna nagađanja o tome tko će na toj funkciji, ukoliko IDS-ov kandidat pobjedi na lokalnim izborima u svibnju ove godine, zamijeniti Borisa Miletića. On pak nakon 15 godina napušta mjesto pulskog gradonačelnika pa ostaje za vidjeti hoće li se, u skladu sa svim očekivanjima, kandidirati za istarskog župana, što je logičan nastavak karijere i formalno najmoćnijeg čovjeka istarske politike. Zanimljivo da je ovo po prvi puta u njenoj povijesti da IDS kao najjača istarska stranka nominira ženu za prvog čovjeka Pule.

O svojoj kandidaturi za gradonačelnicu Elena Puh Belci, inače i potpredsjednica Kluba žena IDS-a, jučer nam je kratko rekla da je Pula njen grad koji poznaje u dušu.

„Imam jasnu viziju razvoja Pule. Puno toga je napravljeno u proteklih deset godina. Pula se promijenila i napredovala možda više od bilo kojeg drugog grada u Hrvatskoj. No pred nama je puno posla. Želim da Pula postane jedan od najrazvijenijih europskih gradova! I to je razlog zbog kojeg se kandidiram za gradonačelnicu! Moji Puležani me poznaju i znaju da kod mene nema odustajanja. Došlo je vrijeme da zajedno napravimo novi iskorak“, kazala nam je Puh Belci. Dodala je i da joj dosadašnje iskustvo i poznavanje sustava upravljanja gradom i EU fondovima daje jasnu sliku smjera kojim treba ići.

„Svi vidimo da gotovo nema ozbiljnijeg projekta koji se realizira u Hrvatskoj, a da nije sufinanciran sredstvima iz EU fondova. To će biti i jedan od mojih prioriteta. Gradski proračun može realizirati dio projekata, ali s EU izvorima, iz kojih kao zemlja imamo na raspolaganju više od 20 milijardi eura do 2027. godine, možemo napraviti još više!“.

Elena Puh Belci je izuzetno aktivna u radu na EU projektima, gdje sudjeluje kao predstavnica u radnim skupinama Vlade za programiranje Višegodišnjeg financijskog okvira 2021-2027 i kao predsjednica Partnerskog vijeća za izradu Strategije razvija urbanog područja kao temeljnog strateškog dokumenta –ITU. Članica je Radne skupine Solidarna Hrvatska za izradu programskih dokumenata za financijsko razdoblje EU 2021-2027. Ujedno je i autorica i pokretačica višestruko nagrađivanog Smart projekta e-Vrtići, jedinog takvog u Hrvatskoj, zbog čega ju je Ministarstvo uprave angažiraLo kao suradnicu na njihovom EU projektu digitalizacije predškolskog programa na razini RH. Voditeljica je niza nagrađivanih projekata, poput PulaPetPlus koji je nagrađen kao najbolji projekt sigurnosti u zajednici, zatim projekta zdrave prehrane u školama i vrtićima, kao i projekta Grad Pula-prijatelj djece.

Elena Puh Belci rođena je u Puli, na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu diplomirala je pedagogiju, a u Perugi je usavršila Montessori pedagogiju. Dolazi iz ugledne pulske obitelji: suprug Dragan Belci poznati je ginekolog zaposlen u Općoj bolnici Pula, ima dva brata, Mirka i Aleksandra Puha koji je ugledni odvjetnik. Puh Belci je posebno poznata i u humanitarnim krugovima, volonterka je Crvenog križa i strastvena planinarka. Ima troje djece: najstarija kćer studira na Pravnom fakultetu u Rijeci, dok su sinovi u pulskoj Gimnaziji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini