PULSKI INFORMACIJSKI CENTAR EUROPE DIRECT

EDIC već sedam godina radi na informiranju građana te promicanju europskih vrijednosti

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Ured na Giardinima otvoren je za građane radnim danima od 8 do 12 sati (Milivoj MIJOŠEK)

Ured na Giardinima otvoren je za građane radnim danima od 8 do 12 sati (Milivoj MIJOŠEK)


U cilju što bolje informiranosti građana Istre o djelovanju Europske unije i njezinih institucija, u radu Informacijskog centra EDIC Pula-Pola sudjeluju djelatnici Grada Pule, Istarske županije, Javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove, Istarske razvojne agencije, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Agencije za ruralni razvoj Istre

Projekt Grada Pule pod nazivom Europe Direct Informacijski centar (EDIC) Pula-Pola već sedmu godinu za redom aktivno radi na promicanju europskih vrijednosti, budući da mu je Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj odobrilo sredstva za rad i u 2020. godini. Naime, od svog otvorenja do danas Informacijski centar EDIC Pula-Pola vrlo je aktivno radio na promicanju Europske unije i njezinih vrijednosti te je zbog toga proglašen jednim od najaktivnijih centara na području Hrvatske.

Politike i prava građana

- Pulski EDIC prepoznat je kao središnje mjesto na kojemu mnogi naši sugrađani mogu pronaći odgovore na brojna pitanja iz djelokruga rada Europske unije i mogućnostima koje nude europski fondovi te najaktualnijim europskim natječajima. Stoga mi je izuzetno drago da je i Europska komisija prepoznala kvalitetu i značaj pulskog EDIC-a te već niz godina sredstvima Europske unije omogućava njegov daljnji rad, kaže pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić.

Glavni je cilj Europe Direct Informacijskog centra, čiji je ured otvoren za građane radnim danima od 8 do 12 sati na adresi Giardini 2, učiniti informacije lako dostupnima za građane kako bi imali priliku izraziti i razmijeniti stajališta o svim područjima djelovanja Europske unije te podizati svijest građana o njihovim pravima i mogućnostima u Europskoj uniji.

Aleksandar Matić, pročelnik Ureda Grada Pule

Ujedno, u cilju što bolje informiranosti građana s područja grada Pule i Istarske županije o djelovanju Europske unije i njezinih institucija te pružanja informacija o politikama i pravima građana, u radu Informacijskog centra EDIC Pula-Pola već niz godina sudjeluju djelatnici Grada Pule, Istarske županije, Javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove, Istarske razvojne agencije, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Agencije za ruralni razvoj Istre.

- I u ovim izazovnim vremenima EDIC je nastavio aktivan rad na promicanju europskih vrijednosti u Istarskoj županiji, a sve kako bismo zajedničkim snagama i znanjem pomogli približiti brojne teme vezane uz Europsku uniju stanovnicima Pule, ali i šire, kaže Matić.

Lokalna i regionalna razina

Podsjećamo, Europe Direct Informacijski centar Pula-Pola dio je europske mreže informacijskih centara Europe Direct (EDIC), osnovanih od Europske komisije, posredstvom njezine Glavne uprave za komunikaciju i Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, u svrhu promicanja građanskog sudjelovanja na lokalnoj i regionalnoj razini te dijaloga o pitanjima Europske unije i suradnje s ostalim informacijskim mrežama i kontaktnim točkama u Europskoj uniji ili na lokalnoj razini.

Postojeća mreža Europe Direct informacijskih centara obuhvaća oko 440 središta u 28 država Europske unije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter



Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of