REAGIRANJE

Do primopredaje kluba Uljanik nije došlo jer Uljanik Standard duguje tvrtki Radio Maestral višestruko više nego Radio Maestral Uljanik Standardu

| Autor: Glas Istre
Ilija Lovrić, odvjetnik Leo Peruško i Željko Ilić

Ilija Lovrić, odvjetnik Leo Peruško i Željko Ilić


Leo Peruško, odvjetnik Željka Ilića, zakupca Rock kluba Uljanik, reagirao je na tvrdnje novog vlasnika tog prostora, Ilije Lovrića:

Dana 16. 12. 2021. godine objavljen je članak pod nazivom "Zakupcu Rock kluba Uljanik Željku Iliću oprošteni svi dugovi, a on poručuje: "Klub Uljanik nije samo zgrada. Tražimo novi prostor i sigurno nastavljamo dalje"" u kojem se navodi kako su Rock klubu Uljanik oprošteni svi dugovi. Dana 22. 01. 2022. godine objavljen je članak s naslovom "Ilija Lovrić, vlasnik prostora u kojem se nalazi klub Uljanik: "Željko Ilić nije ispoštovao dogovor i dug mu možda neće biti oprošten"".

G. Lovrić izjavio je u predmetnom članku sljedeće: "Sa zakupcem prostora Rock kluba Uljanik Željkom Ilićem još nismo postigli dogovor. On nam duguje ogromne novce. Dogovor je bio da će mu dugovi biti oprošteni ako ispoštuje navedeni rok, što nije učinio, tako da mu možda dug i neće biti oprošten. Moram reći da imamo bianko zadužnicu koju ćemo aktivirati ukoliko se ne dogovorimo u kratkom roku".

Nije sporno da je društvo Uljanik Standard d.o.o. raskinulo ugovor o zakupu sa društvom Radio Maestral d.o.o., dugogodišnjim zakupcem Rock kluba Uljanik dana 15. 12. 2021. godine iz razloga kašnjenja u plaćanju dospjele zakupnine i režijskih troškova preko 60 dana u dospjelom iznosu od 38.907,45 kuna kako se navodi u otkazu ugovora o zakupu poslovnog prostora. Jednostranim otkazom ugovora o zakupu poslovnog prostora Uljanik standard d.o.o. naveo je kako je spreman razgovarati o otpisu dijela dugovanja koje se odnosi na neplaćenu zakupninu ukoliko primopredaja poslovnog prostora bude uredno izvršena dana 15. 01. 2022. godine.

Društvo Radio Maestral d.o.o. dugogodišnji je zakupnik i pošteni posjednik poslovnog prostora na adresi Dobrilina 2, Pula, Rock klub Uljanik. Tijekom trajanja ugovora o zakupu zakupnik je neprestano ulagao u poslovni prostor, vršio sanacije poslovnog prostora i održavao poslovni prostor. Sukladno odredbama Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, društvo Radio Maestral d.o.o. potražuje od društva Uljanik Standard d.o.o. naknadu za nužne i korisne troškove koje je zakupnik imao i koji troškovi višestruko premašuju dugovani iznos zakupnine i režijskih troškova i koje Uljanik Standard d.o.o. odbija platiti.

Slijedom navedenog, 15. 12. 2021. godine g. Iliću nisu oprošteni nikakvi dugovi. U intervjuu dana 22. 01. 2022. godine g. Lovrić iznosi neistine u vidu postojanja bilo kakvog dogovora oko oprosta dugovanja između njega i g. Ilića. Činjenica je jedino da se ne radi o "ogromnom dugu" obzirom da je danom otkaza ugovora o zakupu dospjeli iznos duga preko 60 dana iznosio 38.907,45 kuna te da g. Lovrić posjeduje bianko zadužnicu. Do uredne primopredaje poslovnog prostora nije došlo upravo iz razloga što društvo Uljanik Standard nije isplatilo društvu Radio Maestral naknadu za nužne i korisne troškove poslovnog prostora koja višestruko premašuje dugovani iznos s osnove zakupnine i režijskih troškova.

Dakle, radi se o pravnoj poziciji poštenog posjednika koji od vlasnika potražuje naknadu sukladno odredbama Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, a koju vlasnik odbija platiti. Dug o kojem g. Lovrić govori eventualno se može prebijati, odnosno odbiti od dijela duga koji društvo Uljanik Standard d.o.o. ima prema društvu Radio Maestral d.o.o.. Iznos nužnih i korisnih troškova utvrđuje se građevinskim vještačenjem.

Zaključno, svjesni smo agresivne i nagle politike društva Uljanik Standard d.o.o. vezane uz iseljenje i predaju u posjed svih kupljenih nekretnina, ne samo Rock kluba Uljanik. Svjesni smo i da se radi isključivo o privatnom vlasništvu, kapitalu i poduzetničkim potezima uprave. Grad Pula, koji se često spominje u člancima na ovu temu, zapravo nema apsolutno nikakav utjecaj. U smislu budućih ulaganja društva Uljanik Standard d.o.o., ne vidimo razlog radi kojeg se ugovor o zakupu nije mogao solemnizirati i produžiti do trenutka izdavanja građevinske dozvole za gradnju butik hotela i restorana s 2 Michelinove zvjezdice g. Lovrića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum