čestitao im na postignućima

Nakon izvrsnih rezultata na Državnom prvenstvu, KSRG Gazela na prijemu kod gradonačelnika Zoričića

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


Danas, 21. lipnja pulski gradonačelnik Filip Zoričić upriličio je prijem za pulski klub sportsko-ritmičke gimnastike Gazela koji je proteklog vikenda u Zagrebu postigao izvrsne rezultate na Prvenstvu Hrvatske u slobodnom programu u organizaciji KRG-a Zagreb.

Prijemu su se odazvale 32 ritmičarke u dobi od 6 do 17 godina koje su predstavljale svoj klub na Državnom prvenstvu u pratnji trenerica Duške Kupres Duraković, Antonelle Marčeta, Korine Lajić i Denise Brizić.

Gradonačelnik Zoričić čestitao je mladim sportašicama i uručio im priznanje za postignute rezultate i promociju Pule kao grada vrhunske ritmičke gimnastike koje je primila trenerica i tajnica kluba Antonella Marčeta.

"Hvala vam što ste došle u ovolikom broju. Htio sam vam čestitati na nevjerojatnom kontinuitetu postizanja odličnih rezultata. Posebno želim čestitati kadetkinjama i juniorkama koje su na ovom prvenstvu osvojile zlatne medalje. Čestitam i trenericama koje već godinama vrijedno i s puno entuzijazma rade s djecom već od najmlađih uzrasta. Samo tako nastavite, vrijedno trenirajte, budite uzorne u školi i uživajte u ljetu koje je pred nama. Hvala vam što ovaj grad činite boljim mjestom za život", rekao je gradonačelnik Zoričić.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

Naime, u kategoriji kadetkinja državne prvakinje u grupnom slobodnom programu postale su Ivona Paćelat, Agata Ferlin, Ela Orbanić, Matea Duno Milešić i Erin Šobot.

U Pulu su se sa zlatnim medaljama vratile i juniorke Lana Miletić, Sara Fabris, Dora Galić i Ana Polčić, dok je Miriam Terlević osvojila zlato u individualnom programu s čunjevima u kategoriji mlađih juniorki.

Osim zlatnih medalja, pulske gimnastičarke osvojile su i srebrne i brončane medalje. U kategoriji kadetkinja, Lucia Peršić zauzela je 2. mjesto s čunjevima, dok je Ana Babić u istoj kategoriji zauzela 3. mjesto.

U kategoriji mlađih kadetkinja, 2. mjesto osvojile su Vita Kalagac, Lena Lalović, Zara Radolović, Aurora Volterrani i Ema Lovrić.

Uspješne su bile i seniorke Martina Brgić, Korina Benčić, Stefani Marić i Katarina Lena Ilić koje su osvojile broncu.

"Prvenstvo je trajalo dva dana, bilo je zaista mnogo natjecateljica i konkurencija je bila velika. Naše djevojke bile su odlične i pokazale su sve ono za što su marljivo trenirale", rekla je glavna trenerica Duška Kupres Duraković.

Podsjetimo, klub sportsko-ritmičke gimnastike (KSRG) Gazela osnovan je 1993. godine. Njegovo osnivanje pokrenule su profesorica Zdenka Buić, današnja predsjednica kluba, i Duška Kupres Duraković, današnja glavna trenerica kluba. Osnivanje kluba bilo je potaknuto željom da se grupa djevojčica koje su dolazile na korektivnu gimnastiku dodatno motivira i da svoje monotone korektivne vježbe nadopune atraktivnošću i kreativnošću, u svrhu poboljšanja zdravstvenog statusa. Danas je to sportski klub s preko 200 aktivnih članova s kojima se radi na 3 lokacije u gradu (OŠ Veli Vrh, Dom braće Ribar i DC Rojc). U 30 godina aktivnosti, klub je osvojio mnoštvo sportskih priznanja i odličja.

Osim natjecateljskog programa, klub provodi aktivnosti vezane uz popularizaciju ritmičke gimnastike, kao i poticanja navika kod djece za redovitim vježbanjem, u cilju zdravog i aktivnog rasta i razvoja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter