OBILJEŽAVANJE DANA GRADA PULE

Otvara se obnovljeno kazalište i nogometni teren na Valkanama. Donosimo detalje bogatog programa koji počinje prvomajskom feštom na Hidrobazi 

| Autor: Vanesa Begić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Bogat program u povodu Dana grada Pule najavili su na konferenciji za novinare pulski gradonačelnik Filip Zoričić, ravnateljica Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula Gordana Jeromela Kaić i ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Tanja Miličić.

Zbivanja počinju već za 1. svibanj, kada će se održati tradicionalno druženje u Šijanskoj šumi uz grah te brojne sadržaje za djecu, ali i za ostale dobne skupine uz glazbu, od jutra sve do večernjih sati.

Ljubitelji glazbe moći će tijekom tih dana, od 1. do 4. svibnja na Hidrobazi, u organizaciji Rock Caffea i suradnika poslušati nastupe raznih pjevača. Prvog dana, za 1. maj, nastupaju Alen Vitasović, Fun Box Band, Monarh i Studio glazbene kreativnosti Čarobna Frula. U četvrtak, 2. svibnja, održat će se koncert grupa Opća Opasnost i Big Wave, u petak, 3. svibnja, nastupaju Gustafi i Šajeta, a festival završava u subotu, 4. svibnja, koncertom grupa Giuliano & Diktatori te Night Express.

Kako je najavila Tanja Miličić, ove godine svečana sjednica Gradskog vijeća neće se održati na sam Dan grada, 5. svibnja, nego u petak 3., u obnovljenom Istarskom narodnom kazalištu koji će biti otvoren 4. svibnja u večernjim satima izvedbom opere našeg slavnog sugrađanina Antonija Smareglie "Istarska svadba" u izvedbi riječkog Hrvatskog narodnog kazališta Ivana plemenitog Zajca. Kino Valli će na sam Dan grada ugostiti projekciju filma Ines Pletikos posvećenu Martinu Bizjaku, a 6. svibnja održat će se tradicionalan program posvećen Antoniu Smaregli uz nastup KUD-a "Lino Mariani".

Gordana Jeromela Kaić navela je da ove godine pulsko kazalište obilježava brojne godišnjice.

- Radovi na obnovi Istarskog narodnog kazališta privode se kraju, radi se vrlo intenzivno, od 7 do 22 sata, a moramo sve uskladiti s programima koji se odvijaju na Maloj sceni. Utrošeno je oko milijun eura, a osim što se obnavlja velika scena, radi se i na sofisticiranoj zaštiti od požara i svim drugim tehničkim prohtjevima.

Drago mi je da kazalište otvaramo operom čuvenog skladatelja, jedinog čija su djela oživjela na daskama njujorškog Metropolitana, Antonija Smareglie, a njegova je "Istarska svadba" u izvedbi osječkog kazališta zadnji put u ovome kazalištu izvedena prije točno trideset godina. Ove se godine obilježava 95. godišnjica smrti i 170 rođenja Smareglie. Ujedno, ove se godine obilježava i 35. godišnjica rekonstrukcije pulskog kazališta i 20 godina od kada ima naziv Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula, navela je.

Gradonačelnik Filip Zoričić izrazio je veliko zadovoljstvo brojnim zbivanjima koji će se tih dana održati u Puli, a kazao je da će nogometni teren na Valkanama svečano biti otvoren oko 20. svibnja uz prisustvo nekih hrvatskih nogometnih reprezentativaca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini