STABLA (NI)SU PROLEM

NESUGLASICE U KOALICIJI? Upitna izgradnja pomoćnog terena Uljanika na Valkanama

| Autor: Marcello ROSANDA
Igralište koje bi trebalo biti obnovljeno

Igralište koje bi trebalo biti obnovljeno


Ujesen bi trebala krenuti, po svemu sudeći, procedura za početak izgradnje novog pomoćnog terena za potrebe omladinskog pogona Nogometnog kluba Uljanik na prostoru sadašnjeg zapuštenog igrališta na Valkanama, koje je neadekvatno za treniranje i službene prvenstvene utakmice, a nekad je služilo kao pomoćni teren "starog" Uljanika.

Naime, Grad Pula bi u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom trebao osigurati umjetnu travu te izgraditi potpuno novi teren i prateće svlačionice.

Iz NK Uljanika nisu krili oduševljenje najavom tog projekta, ali situacija se sada zakomplicirala.

Naime, čini se da su članovi vladajuće koalicije u Puli, ako je suditi po neslužbenim informacijama, nesložni, te da je problem nastao zbog sječe stabala. Sanja Radolović iz SDP-a je, međutim, vrlo rezolutna i najavljuje dovršetak planiranog projekta.

"Činjenica je da u NK Uljaniku trenira 300 djece i da su izgubili pomoćni teren kada se izgradio bazen. Moramo im omogućiti adekvatne uvjete za rad, ali i samoodrživost, da se i dalje financiraju samostalno. Mislim da će im projekt nogometnog igrališta na Valkanama to i osigurati. Ja sam apsolutno za taj projekt. Trenutno razgovaramo s partnerima i predstavnicima NK Uljanika. Smatram da ćemo postići konsenzus i da će taj teren dobiti sjaj kakav zaslužuje", ustvrdila je Radolović.

Upit smo poslali i pulskom Možemo!, no oni imali komentara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini