pulska filmska tvornica

Počeli upisi u 19. Školu filma

| Autor: Glas Istre
Katarina Radetić (Foto PFT)

Katarina Radetić (Foto PFT)


Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na 19. Školu filma namijenjenu svima kreativcima koji se žele izraziti putem filma.

Na ovoj besplatnoj dvomjesečnoj radionici polaznici pod vodstvom brojnih mentora i predavača stječu znanja i vještine iz svih faza stvaranja filma te realiziraju svoj autorski film.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem prijavnice koja se nalazi na poveznici, a upisi traju do petka, 1. prosinca u podne.

Škola počinje predavanjem redateljice i scenaristice Katarine Radetić o razvoju ideje i filmskom scenariju u Klubu PFT-a u petak u 18 sati.

Slijedi vikend radionica izrade scenarija u kojoj će polaznici s mentoricom raditi u jutarnjem ili u poslijepodnevnom terminu, s obzirom na druge obveze i slobodno vrijeme.

Nakon vikend radionice polaznici s mentoricom nastavljaju raditi prema dogovoru do finalizacije sinopsisa, scenarija i redateljskog koncepta ovisno o prirodi projekta. Prvi dio Škole filma završava izradom produkcijskog plana i predprodukcije.

U drugom dijelu radionice polaznici uz mentorsko vodstvo producenata, snimatelja i montažera Pulske filmske tvornice realiziraju svoj film.

Na kraju 19. Škole filma sve čeka pismeni i usmeni ispit nakon kojeg polaznici postaju članovi Kluba Pulske filmske tvornice, što omogućuje besplatno korištenje svih logističko-tehničkih resursa udruge poput filmske opreme, montaže, prostora, konzultacija i pomoći pri festivalskoj distribuciji filmova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater