Mala izložba oldtimera kod Arene

FOTOGALERIJA / U oldtimere spadaju samo vozila od 30 godina i starija

| Autor: Helena Mostarkić Gobbo


Izložbom oldtimera i starih vespi, Oldtimer klub Histria i Vespa club Istra obilježavaju sjedinjenje Istre s maticom zemljom. Potvrdio je to na današnjoj pulskoj izložbi starih vozila predsjednik oba kluba Boris Jurevini istaknuvši da su u klubu samo primjerci vozila starosti 30 godina i više.

- Tu smo u povodu pazinskog memoranduma od 13. rujna i uvijek subotu iza ili prije tog datuma organiziramo ovu izložbu, rekao je Jurevini istaknuvši da je ovo već 11. godina kako se u Puli ponosno izlažu stare vespe i oldtimeri.

Prije su, napominje Jurevini, bili na Forumu ili Portarati, a ove godine je za lokaciju odabran prostor ispred Amfiteatra. Ukupno je izloženo 11 vespi i jedan starodobni motocikl iz 1991. godine te 10 automobila. Jurevini je kao zanimljivost istaknuo da jedna od izloženih vespi pripada vlasniku iz Beograda koji je ujedno i vlasnik jedinog muzeja vespi na prostoru bivše Jugoslavije, a koji u muzejskom prostoru ima izložena čak 42 primjerka ovih vozila.

Pažnju prolaznika, mahom turista, plijenila je osebujnost starih primjeraka na dva i četiri kotača. Vozači kreću od Arene rivom prema Verudeli, a nakon toga zaobilaznicom do Šikića, gdje najstariji član kluba, Marko Cindrić, organizira druženje.

Oldtimere i stare vespe možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater