SVJETSKO PRVENSTVO NA KAROLINI

Studentima popust na hranu i piće! Dio parkirališta ostat će u funkciji. Poznato je i kakva se odjeća ne smije nositi

| Autor: Mladen RADIĆ
Ivana Sokolov i Danijel Sponza (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Ivana Sokolov i Danijel Sponza (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Svjetsko nogometno prvenstvo je pred vratima, a Puljani će prvi put imati prilike pratiti utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Karolini, najavili su pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule Ivana Sokolov i inicijator projekta, novinar Hine Daniel Sponza.

Na ekranu velikom 4,5 x 2,5 metara Puljani će hrvatske nogometaše u Katru moći u prvom krugu bodriti u srijedu 23. studenog u 11 sati, kada će reprezentacija igrati protiv Maroka, zatim u nedjelju 27. studenog u 17 sati po našem vremenu, kada će igrati protiv Kanade i 1. prosinca u 16 sati, kada će Dalićevi izabranici snage odmjeriti protiv Belgije.

Također će biti organiziran i Student korner u sklopu kojeg će studenti uz pokazivanje Iksice imati prilike dobiti 20 posto na konzumaciju hrane i pića, a za prvu utakmicu pulski studenti bit će oslobođeni dva sata nastave.

Utakmice će se, uz poštivanje svih sigurnosnih pravila, što uključuje zabranu unošenja pirotehničkih sredstava te zabranu bilo kakvog poticanja na mržnju ili nasilje, moći pratiti u dijelu Karoline prema parku, da će se druga polovica koristiti za parking.

"Zaista smo sretni što je pred svima nama vrijeme navijačkog raspoloženja te ćemo na odličnoj lokaciji naše Karoline, s pogledom na Arenu, imati prilike pratiti utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva i navijati za naše vatrene.  Prvu utakmicu gledat ćemo u srijedu, 23. studenog u 11 sati, kada će hrvatska reprezentacija igrati protiv Maroka. Sljedeća je po rasporedu utakmica protiv Kanade, u nedjelju 27. studenoga u 17 sati i potom utakmica između Hrvatske i Belgije koja će se igrati 1. prosinca u 16 sati. Pozivamo sve naše građanke i građane da u što većem broju dođu i pridruže se navijačkoj groznici na Karolini", rekla je pročelnica Sokolov.

Brojni navijači koji se očekuju susrete će moći pratiti putem LED ekrana veličine 4,5 x 2,5 metra, uz popratni glazbeni program pod vodstvom DJ-a Marka Londera.

"Vjerujem da i sami znate kako smo svjedoci najspecifičnijeg nogometnog mundijala u gotovo stoljetnoj povijesti. Igra se prvi put krajem godine, a ne u lipnju i srpnju, kao što je dosad bilo uobičajeno. Osim toga, dok bude trajalo natjecanje po skupinama nagledat ćemo se nogometa od prijepodneva do dva sata pred ponoć jer prema srednjoeuropskom vremenu utakmice će se igrati u četiri termina - od 11, 13, 17 i od 20 sati, a upravo je pred vatrenima prva ta nogometna matineja od 11 sati. Karolina će dakle biti poprište euforije, a naše sugrađanke i sugrađani moći će uživati u prijenosima utakmica hrvatske nogometne reprezentacije", dodao je inicijator projekta, novinar Hine Daniel Sponza.

Iz Policijske uprave istarske apeliraju da na prijenos utakmice nije dozvoljeno nositi i isticati odjeću, oznake i obilježja kojima se potiče na nasilje nacionalne i vjerske osnove, ili bilo koji drugi oblik nesnošljivosti. Također, kako bi se reprezentacija mogla pratiti s ponosom i bez ugrožavanja sigurnosti, na trg se ne smije unositi pirotehnika i oružje, ali su zato navijački rekviziti i grickalice dobrodošli.

Fotografija Arene prije četiri godine, kada je finale SP-a u Rusiji između Francuske i Hrvatske pratilo gotovo 14 tisuća gledatelja, obišla je cijeli svijet te je tada s pravom rečeno kako je to bilo "drugo" najbolje mjesto za gledanje finala.

Pročelnica Sokolov na kraju je pozivala sve sugrađanke i sugrađane ljubitelje nogometa da dođu u što većem broju na Karolinu i time postanu dio ovog velikog nogometnog spektakla.

Karolina će biti prigodno okićena u dijelu predviđenom za gledanje utakmica, dok će preostali dio parkirališta biti u funkciji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of