imate li ovaj sindrom?

Zahvaća osobe između 20 i 40 godina koje žele "jednostavno otići"

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Je li i vas zahvatio sindrom Wanderlusta?

Wanderlust, ili duboka želja za putovanjima, sindrom je za koji su rijetki čuli, a mnogi upravo od njega "pate". Riječ je o pojavi koji označava veliku i konstantnu težnju za putovanjima i otkrivanja nečeg novog. Izraz je nastao spajanjem dvije njemačke riječi wandern(lutanje) i lust(želja), a doslovno znači "opsjednutost" putovanjima, ili u francuskom prijevodu, strast za putovanjima, prenosi Jutarnji list.

Osobe koje su pod utjecajem ovog sindroma teško prihvaćaju mirovanje na jednom mjestu te vole putovati svijetom više nego bilo što drugo. Osjećaju istinski interes za upoznavanje novih kultura i istraživanje okolina koje još nisu poznate. Tu prekomjernu potrebu za putovanjima naročito osjećaju mladi između 20 i 40 godine koji i najlakše mogu spakirati svoje stvari i jednostavno otići i otkrivati svaki kutak svijeta. Osobama, koje su pod utjecajem wanderlust sindroma, putovanja su način života, a čim se vrate s jednog planiraju već drugo.

Nakon globalne pandemije, tijekom koje su i najstrastveniji putolovci morali svoje kofere privremeno odložiti, sad i oni manje pustolovni imaju želju to nadoknaditi. Sve dolazi u obzir, kraća ili daleka egzotična putovanja, ljetovanja ili zimovanja, romantični bijeg ili zabava za cijelu ekipu. Dokle god se broje kilometri, putolovcima su sretni i zadovoljni.

Bilo da je riječ o wanderlust sindromu ili o tek jednoj napokon odlučenoj avanturi, prije svakog putovanja potrebno je odraditi određene pripremne radnje. Tu spadaju dobro definirana financijska konstrukcija, plan putovanja, smještaj, provjera pravila zemlje u koju se putuje, te dobro putno osiguranje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater