MLADI VATRENI

SVI NA DROSINU: Hrvatska mlada reprezentacija danas u Puli igra protiv Danske prvu utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo

BARTOL FRANJIĆ: Želimo iskoristiti danske nedostatke u obrani za pobjedu na "Drosini"

| Autor: Goran Rojnić
Bartol Franjić (Željko Hajdinjak / CROPIX)

Bartol Franjić (Željko Hajdinjak / CROPIX)


Hrvatska U-21 reprezentacija danas će treći put na pulskom stadionu "Aldo Drosina" tražiti put prolaska na Europsko prvenstvo. Četiri godine nakon što su u Puli preko Grčke (2:0) izborili EURO U-21 reprezentacija, "mladi vatreni" iznova će na "Drosini" pokušati dohvatiti Europsko prvenstvo, koje će ovog puta od 21. lipnja do 8. srpnja iduće godine zajedničkim snagama organizirati Rumunjska i Gruzija. Protiv Danske izabranici Igora Bišćana igraju prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija za odlazak na EURO, uzvrat je 27. rujna u Vejleu, a Pula je već u dva navrata bila sretna za "mlade vatrene". Hrvatska U-21 reprezentacija baš se zahvaljujući uspjesima u Puli kvalificirala na dvije europske smotre, osim Grčke kada je napravljen ključan korak prema nastupu na EURO-u, nakon što je plasman potvrdila gostujućom pobjedom nad San Marinom, "mladi vatreni" izborili su i Europsko prvenstvo 2021. godine zahvaljujući visokoj (7:0) pobjedi nad Litvom u Puli jer su upravo zahvaljujući boljoj gol-razlici bili među najboljim drugoplasiranim reprezentacijama u skupini koje su izborile EURO.

Danas će, pak, na očekuje se dobro popunjenoj "Drosini" s obzirom na interes javnosti koji je vladao za ovu utakmicu protiv Danske, tražiti olakšavanje posla u uzvratu u utorak. Hrvatska U-21 reprezentacija je kvalifikacije za EURO otvorila s šest uzastopnih pobjeda u skupini i viza za europsku smotru bila joj je nadohvat ruke, ali na kraju su "mladi vatreni" posustali protiv skandinavskih reprezentacija, Norveške i Finske, pa će protiv trećih Skandinavaca tražiti potvrdu kvalitete najboljih mladih reprezentacija Starog kontinenta.

- Momčad diše vrlo dobro, okupili smo se nakon dugo vremena i atmosfera je odlična te spremni dočekujemo današnju utakmicu protiv Danske, rekao je u uvodu Bartol Franjić, koji je među iskusnijim Bišćanovim izabranicima. - Danska je vrlo dobra reprezentacija, ali mi smo se dobro pripremili za današnju utakmicu. Imaju odlične pojedince, pogotovo su vrlo dobri u fazi napada. No, imaju Danci i svojih nedostataka u fazi obrane. Nadamo se da ćemo upravo iskoristiti te njihove nedostatke, pogotovo realizirati prilike za pogotke koje nam se budu ukazale i vjerujemo u pobjedu u današnjem dvoboju na "Drosini".

Upravo su dvoboji u kvalifikacijskoj skupini sa skandinavskim reprezentacijama, Finskom i Norveškom, koštali "mlade vatrene" već osiguranog nastupa na Europskom prvenstvu sljedeće godine. Stoga je jasna usporedba s Norveškom, koja je osvojila prvo mjesto u "našoj" skupini.

- Sličan je stil nogometa, većinom Skandinavci igraju sličnim stilom. No, Danska je definitivno najkvalitetnija od svih skandinavskih reprezentacija i to će sigurno nastojati pokazati u predstojeće dvije utakmice. Naravno, nadamo se da ćemo se mi, ipak, pokazati u boljem svijetlu od njih i pobijediti u obje utakmice, optimističan je lijevi bočni mlade reprezentacije Hrvatske.

Franjić je zbog ozljede u lipnju propustio akciju U-21 reprezentacije Hrvatske protiv Norveške i Estonije, ali kao i suigrači pomno je pratio tadašnji tijek događanja.

- Pratio sam i to su bile utakmice u kojima smo mogli osigurati Europsko prvenstvo bez dodatnih kvalifikacija, ali na žalost nismo već tada uspjeli osigurati EURO. No, imamo dovoljno izgleda da to učinimo sada jer spremni dočekujemo utakmicu na pulskom stadionu, poručuje bivši igrač Dinama, koji je na ljeto promijenio klub te iz Zagreba prešao u bundesligaša Wolfsburg.

U Njemačkoj ga u posljednje vrijeme krasi dobra forma, posljednje tri utakmice Franjić je započeo u početnoj postavi "vukova".

- Za sada je sve odlično, jako sam zadovoljan. Naravno, puno je teža Bundesliga od HNL-a, puno se više radi. Privikavam se dobro i mislim da će s vremenom biti sve bolje i bolje, govori Franjić, koji je upravo zahvaljujući nastupima u Njemačkoj na okupljanje mlade reprezentacije došao prepun samopouzdanja, koje će zasigurno pomoći u današnjoj utakmici. - Pomaže sigurno. Dolazim iz ozbiljne lige, pun sam samopouzdanja i svi igrači koji okuse tako nešto svjesni su toga. Nadam se da ćemo nas nekoliko u reprezentaciji pokazati to samopouzdanje i time dizati cijelu momčad u današnjoj utakmici i ostvariti dobar rezultat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of