U-21 REPREZENTACIJA

"Mladi vatreni" sutra u Puli igraju prvu utakmicu protiv Danske za odlazak na Euro. Mauro Perković: UISTINU OČEKUJEM PUNU "DROSINU"

Uistinu očekujem punu "Drosinu". Pula i istarski poluotok su već pokazali da jako vole nogomet i reprezentaciju te vjerujem da će nam u ovako važnoj utakmici dati veliku podršku kako bi osigurali prednost pred uzvrat u Danskoj. Pogotovo jer sama utakmica, osim natjecateljskog karaktera, ima i humanitarni karakter, poručio je pulski mladi reprezentativac

| Autor: Goran ROJNIĆ  
OČEKUJE POBJEDU - Mauro Perković (foto: istrain.hr)

OČEKUJE POBJEDU - Mauro Perković (foto: istrain.hr)


Četiri godine nakon što su u Puli preko Grčke izborili Europsko prvenstvo U-21 reprezentacija "mladi vatreni" iznova će na "Drosini" pokušati dohvatiti EURO. Sutra, s početkom u 18 sati, protiv Danske izabranici Igora Bišćana igraju prvu kvalifikacijsku utakmicu (uzvrat je 27. rujna u Vejleu) za odlazak na Europsko prvenstvo U-21 reprezentacija, koje će od 21. lipnja do 8. srpnja iduće godine zajedničkim snagama organizirati Rumunjska i Gruzija.

Pula je već u dva navrata bila sretna za "mlade vatrene". Naime, Hrvatska U-21 reprezentacija baš se zahvaljujući uspjesima u Puli kvalificirala na dvije europske smotre. Prvo je Hrvatska 2:0 pobjedom na "Drosini" nad Grčkom u listopadu 2018. godine napravila ključan korak prema nastupu na EURO-u, nakon što je plasman potvrdila gostujućom pobjedom nad San Marinom.

Bio je to povratak U-21 hrvatske reprezentacije na europska prvenstva nakon punih 15 godina. "Mladi vatreni" nastup na Europskom prvenstvu izborili su i 2021. godine, zahvaljujući visokoj (7:0) pobjedi nad Litvom u Puli jer su upravo zahvaljujući boljoj gol-razlici bili među najboljim drugoplasiranim reprezentacijama u skupini koje su izborile EURO.

A javnost će na pulskom stadionu moći vidjeti buduće nositelje "vatrenih" koji će jednog dana preuzeti uloge Modrića, Brozovića i društva. Među njima su i dva jako poznata lica pulskim navijačima. Sjajni strijelac Dion Drena Beljo koji se iz Pule lansirao među najbolje hrvatske strijelce i nastavio isto povratkom u Osijek. No, po prvi put tu je i miljenik pulskih gledatelja, 19-godišnji stoper Istre 1961 Mauro Perković. Rastom rezultata i prezentacija "zeleno-žutih" raslo je i zanimanje za mladog pulskog stopera, kojeg je izbornik Igor Bišćan pozvao među "mlade vatrene" iako je dvije godine mlađi.

- Ovdje smo već par dana i stvarno se osjećam odlično u ovoj grupi mladih reprezentativaca. Naša vrsta je sastavljena od odličnih igrača i sve je super. Ja sam jedan od najmlađih u našoj reprezentaciji i za mene je biti dio ove priče uistinu velika čast, kaže nam u uvodu Perković, koji možda nema startnu poziciju u prvoj jedanaestorici, ali domaći travnjak "Drosine" velika mu je prednost u utakmici koja može donijeti brojne taktičke zamisli i šansu da nastupi pred svojom publikom u super važnoj utakmici generacije. - Nema sumnje da svi očekujemo pobjedu u prvom susretu protiv Danske.

Suigrači iz mlade reprezentacije već su pokazali kvalitetu i da zaslužujemo plasman na Europsko prvenstvo. Vjerujem da će puno toga odlučiti pristup utakmici. Ukoliko uđemo u utakmicu na pravi način, uvjereni smo da nam pobjeda neće izmaknuti.

U-21 reprezentacija je kvalifikacije za EURO otvorila s šest uzastopnih pobjeda i viza za europsku smotru bila joj je nadohvat ruke, ali na kraju su "mladi vatreni" posustali protiv skandinavskih reprezentacija, Norveške i Finske te će protiv trećih Skandinavaca trebati na "popravni". Jasno je da izabranici Igora Bišćana u Puli love prednost koja će im u uzvratnoj utakmici olakšati posao, ako ne i garantirati mirno kontroliranje zbivanja u Vejleu.

- Naša želja je jasna, ostvariti pozitivan rezultat, odnosno pobjedu u Puli. Namjera nam je to učiniti što većom razlikom kako bi si olakšali posao u uzvratu u Danskoj, poručuje Perković, koji je sa suigračima iz mlade reprezentacije jučer započeo s analizom protivnika, koju je pripremio stručni stožer reprezentacije. - Od jučer smo krenuli s analizom danske reprezentacije. Od okupljanja do jučer smo imali dva treninga i s obzirom da smo na okupljanje stigli s ligaških utakmica većinom je bila riječ o rekuperaciji. No, od jučer smo krenuli s širom analizom i pripremom za Dance.

Dodatan plus odličnoj atmosferi koja se u petak očekuje trebali bi dati i posljednji rezultati Istre 1961, čiji je Perković standardni član prve postave. Usto, organizatori utakmice Hrvatski nogometni savez (HNS), Grad Pula, Istra 1961 i Nogometni savez Istarske županije (NSŽI) donirat će sav prihod od prodaje ulaznica Down sindrom centru Pula, jedinoj ustanovi u Hrvatskoj koja je specijalizirana za pružanje terapijskih usluga i drugih vrsta podrške osobama s trisomijom 21.

- Uistinu očekujem punu "Drosinu". Pula i istarski poluotok su već pokazali da jako vole nogomet i reprezentaciju i vjerujem da će nam u ovako važnoj utakmici dati veliku podršku kako bi osigurali prednost pred uzvrat u Danskoj. Pogotovo jer sama utakmica, osim natjecateljskog karaktera, ima i humanitarni karakter, zaključio je pulski mladi reprezentativac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum