ISTRA 1961

Puležani sutra ugošćuju Slaven Belupo, protiv kojeg su u svojoj prvoligaškoj povijesti osvojili najviše bodova

| Autor: Ivica CEROVAC
Dario Marešić posljednji je zatresao mrežu sutrašnjih protivnika (Arhiva Glasa Istre)

Dario Marešić posljednji je zatresao mrežu sutrašnjih protivnika (Arhiva Glasa Istre)


Na "Drosinu" sutra stiže klub protiv kojeg je Istra 1961, u dosad odigranih 60 prvoligaških utakmica, prikupila najviše bodova, njih 75. Većina su osvojena na domaćem terenu, na kojem Puljani imaju učinak od 15 pobjeda, 12 remija i 3 poraza, uz 40 postignutih i 23 primljena pogotka.

Od prvog njihovog ogleda u elitnom razredu hrvatskog nogometa, odigranog 5. ožujka 2005. godine na Verudi, "zeleno-žuti" su se prema "farmaceutima" postavili kao izrazito negostoljubivi domaćini te su u uvodnih osam dvoboja upisali sedam pobjeda i remi na kojem se mreže nisu tresle.

"Golijade" pritom nisu bile viđene, ali čvrsta obrana limitirala je goste iz "grada Vegete" na samo dva pogotka u 720 minuta "žive" igre, a na drugoj strani terena već se našao netko tko će poentirati.

Čak 14 puta su nogometaši Slaven Belupa pohodili Pulu sa željom da se kući vrate s tri boda i to im nije pošlo za rukom, a onda su negativnu tradiciju prekinuli 6. prosinca 2015. godine na krilima dvostrukog strijelca Ejupija.

Nepune četiri godine kasnije Puljani su u srazu sa sutrašnjim protivnicima upisali drugi domaći poraz, od kojeg ih nisu uspjeli spasiti niti golovi Gržana i Obenga jer je njihovu mrežu dvaput zatresao Krstanović, nakon čega je gostujuću pobjedu potvrdio Puclin, bivši igrač Istre 1961.

Treće pulsko slavlje "farmaceuta" stiglo je istog datuma kao i prvo, 6. prosinca, ali šest godina kasnije, kad su se kobnim pokazali Zapata i Hadžić, nakon čega je Mišković uspio tek ublažiti poraz.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater