ISTRA 1961

Ante Majstorović: Želimo znatno otežati Rijeci da uzme bod(ove)

| Autor: Roberto Car
(Snimio: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell)

(Snimio: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell)


Prošlo kolo u Maksimiru trener Istre 1961 nije mogao računati na Majkića, Blagojevića, Majstorovića i Petrusenka i to se osjetilo u igri i na rezultatu. Sad su sva četvorica u konkurenciji, a oni daju ton igri "zeleno-žutih".

- Svi znamo što ovaj derbi znači za nas u klubu i za ljude oko kluba, za naše navijače. Znamo da je Rijeka jako kvalitetan suparnik. Prvi su i nisu slučajno na toj poziciji. Oni su ovoga trenutka možda najkvalitetniji u Hrvatskoj. Moramo, stoga, biti sto posto fokusirani, slijediti naputke koje nam je trener davao cijeli tjedan i biti svi kao jedan. Mislim da možemo znatno otežati posao Rijeci u namjeri da uzmu bod ili bodove - rekao je Ante Majstorović.

U današnji dvoboj pulska momčad ponovno kreće s devetog mjesta. Bez obzira na dobre predstave i rezultate u zadnje vrijeme, nikako ne uspijevaju pobjeći s te pozicije.

- Malo je to frustrirajuće. Sad smo opet deveti nakon što je Slaven Belupo pobijedio Rudeš, a bili smo par kola na osmom mjestu. Kad je trener Tramezzani došao imali smo šest ili sedam bodova zaostatka za osmim. Mislim da smo sad puno kompaktniji, čvršći, bolji nego prije i čekamo da se dignemo s devete pozicije jer to zaslužujemo.

Rijeka osim što ima reprezentativce na krilima, Pjacu i Pašalića, ima i širok izbor centralnih napadača, svakoga sa svojim karakteristikama, a riječ je o Mariću, Obregonu i Ivanoviću. Majstorović će, kao stoper, najviše posla imati upravo s njima.

- Pretpostavljam da će od početka igrati Marić. S njim sam igrao dosta dugo, u dva kluba, Lokomotivi i Osijeku. Znamo se baš dobro. Jako je dobar igrač, ima dobre kretnje, ima nos za gol i sudjeluje u igri, ali nije toliko fizički jak kao Obregon i Ivanović. Ivanović je brz, ide u prostor i fizički je dosta zahtjevan igrač. Obregon također, ali više sudjeluje u igri. Znamo sve o svakome. Već je odmakla faza prvenstva i pogledali smo dosta snimki utakmica, analizirali sve suparnike. Tako da svako svakoga zna. Moramo biti fokusirani od prve minute, dati sve od sebe i mislim da im možemo raditi probleme.

Riječki forte su i brojni strijelci, jer se čak 20 igrača upisalo u listu strijelaca, ali i prekidi. Na taj će segment igre pulski sastav morati posebno obratiti pažnju.

- Oni su momčad koja zabija puno golova. Kad im ne zabije napadač, zabije obrambeni. Kad ne zabije obrambeni, zabije vezni. Opasni su sa svih pozicija te moramo biti fokusirani cijelu utakmicu na sve faze igre. Vježbali smo sve i moramo biti spremni na sve. Nismo se posebno pripremali za ovaj susret. Imamo neke smjernice, ali nismo se baš posebno pripremali za Rijeku.

Obrana je čvršća nego prije otkako je došao Tramezzani, a ovo će biti prvi derbi s talijanskim trenerom na pulskoj klupi.

- Imamo stvarno, dobre i kvalitetne igrače, a trener želi da budemo kompaktni, čvrsti, da ne primamo puno golova te da ne dopuštamo suparniku puno prilika za gol. Mislim da smo, osim zadnje utakmice protiv Dinama, bili u tom aspektu dobri. Nadam se da ćemo to ponoviti i protiv Rijeke - dodao je Majstorović, oglasivši se i na tenzije zbog istočne tribine. - Za mene su te tenzije pozitivne, nadam se i za suigrače. Dobro je kad postoji malo tenzija pred utakmicu. Da izvuče još više od mene i suigrača.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of