zaštićena vrsta

Ribari ulovili veliku bijelu psinu pa je prodali

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Hrvoje Jelavic/Pixsell)

Ilustracija (Snimio Hrvoje Jelavic/Pixsell)


Nedaleko od Rogoznice, ribari su ulovili veliku bijelu psinu pa ju prodali. Podsjetimo, riječ je o zaštićenoj vrsti koja se ne smije prodavati.

Poznati morski biolog Petar Kružić je u Facebook grupi "Živi svijet Jadranskog mora" poručio ribarima da ne prodaju ulovljene morske pse jer su takvi pronalasci izuzetno vrijedni - ne samo za Jadran nego za cijeli Mediteran.

Kružić je naglasio da je ulovljene jedinke velike bijele psine nužno proslijediti Institutu za oceanografiju i ribarstvo.

Morski biolog je za N1 rekao da su ribari kod Rogoznice ulovili mladu jedinku velike bijele psine (carcharodon carcharias) i potom ju prodali za nikakav novac.

Kružićeva procjena jest da je riječ o mladoj jedinki od 1.5 metara. Govori da je morski pas vjerojatno ulovljen parangalom, što znači da se radi o slučajnom ulovu. No, ribari, umjesto da su slučaj pronalaska velike bijele psine prijavili nadležnoj instituciji, oni su je prodali restoranu. Prije toga su se fotografirali s morskim psom, prenosi index.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater