BODOVNI SUSTAV

"Sustav 8 točaka" metoda je koja može promijeniti način na koji se odijevate

| Autor: Lucija Sučić
(iStock)

(iStock)


Do sada smo pisali o raznim metodama odijevanja i formulama za sastavljanje outfita, no o ovoj smo nedavno čuli i to na popularnoj društvenoj mreži TikTok.

Radi se o “sustavu 8 točaka” kojeg je pojasnila Marissa Fair na svom profilu, a čitav cilj te metode je pronaći idealan balans i uvijek stvoriti top look s onim što imate u ormaru.

O čemu se točno radi?

Osnovna ideja je da svaki dio garderobe koji čini ukupan look ima određene bodove. Tako svaki gornji dio, donji dio, komad nakita, par cipela, par čarapa, remen, šešir i dodatak za kosu vrijede po jedan bod, dok haljine, uzorci i kaputi dobivaju dva boda.

Slijedeći ovaj sustav, cilj je kreirati outfit koji ima vrijednost između šest i osam bodova i koji ima dovoljno zanimljivih elemenata, a da pritom sve skupa ne izgleda previše. Totalno fora metoda!

Iako zvuči kao nešto na što će trebati neko vrijeme da se naviknete, smatramo da definitivno vrijedi probati. No dakako, uvijek valja u čitavu priču ubaciti i vlastitu prosudbu, no najvažnije je da se na kraju osjećate dobro u vašoj odjeći!

Evo kako je to demonstrirala Fair u videu:

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini