JEDNOSTAVNE I EFEKTNE

Imate masnu kosu? Uz ove brze frizure više nema problema

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Korijeni su vam opet masni, ali nemate dovoljno vremena za pranje kose? Za prikrivanje masne kose pomaže svaka frizura u kojoj je kosa zakopčana ili podignuta. Ako ujutro morate brzo napustiti dom, idealna je opuštena punđa, polupunđa ili pletenica. Ako imate malo više vremena na raspolaganju, možete isprobati romantične frizure s pletenicama. Stoga vam donosimo neke primjere efektnih frizura koje mogu odgoditi pranje kose za jedan dan.

Visoka punđa

Visoka punđa savršena je frizura za neopranu kosu jer se bolje spaja i bolje drži oblik na glavi. Idealno je da preko noći ispletete laganu pletenicu, a ujutro ćete imati lagane valove, što dodatno olakšava oblikovanje. Za idealno učvršćivanje, prvo poprskajte malo suhog šampona, zatim kosu podijelite na dva dijela i zavežite ih nekoliko puta u punđu. Na kraju učvrstite ukosnicama ili gumicom za kosu i poprskajte lakom za kosu za savršeno učvršćivanje!

Frizura s pletenicama

A frizure s pletenicama također bolje stoje na neopranoj kosi. Savršen su izbor ako vam je kosa pomalo masna – to se lako može sakriti s malo šampona za suho pranje kose. Ako ne želite isplesti cijelu pletenicu, možete samo odvojiti gornji dio kose i opušteno ga isplesti. Frizura se brzo napravi, a još uvijek izgleda preslatko!

Zavrtite kosu

Ova frizura stvarno izgleda odlično, brzo se napravi i posebno dobro stoji na neopranoj kosi: prednje pramenove zavrnite unatrag i spojite ih u čvor. Na kraju fiksirajte lakom za kosu. Traje manje od dvije minute i savršena je frizura za svakodnevni život!

Neuredna punđa ili polupunđa 

I neuredna punđa i polupunđa posebno su lake za oblikovanje s blago masnom kosom i uvijek izgledaju dobro. Ovisno o gustoći vaše kose, možete ugraditi jastučić za punđu kako biste dobili još više volumena.

Šešir, kapa ili marama

Blago mastan pristup lako ćete prikriti s malo suhog šampona. Međutim, ako je kosa više nego samo blago masna, šešir ili kapa su najbolji izbor. Baker boy šeširi i beretke posebno su popularni u ovo doba godine, a ne postoji lakši ni brži način za prikrivanje masnih korijena. Ako želite postići još elegantniji look, iskoristite svilenu maramu!

Zalizani izgled

Trenutačno nitko ne može zanemariti zalizane frizure koje su hit već sezonama. A dodatna prednost je što je teško da je ijedna frizura bolja za masnu kosu od ove. Da biste to učinili, dobro počešljajte kosu, a zatim je čvrsto zavežite u konjski rep. Zatim stavite gel u ruke i rasporedite ga po korijenu kako biste zagladili eventualne neravnine i mladu kosu i trendi frizura je gotova!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of