NA PREMANTURSKOJ PLACI

KONCERT BARBARA MUNJAS CALLIGRAPHY: Pravo vrijeme i pravo mjesto za kvalitetnu svirku

(Mladen RADIĆ)

(Mladen RADIĆ)


Ostatak ekipe čine bubnjar Goran Salvi, gitarist Marko Kalčić i Alen Bernobić za klavijaturama i kompjuterom

Subotnja večer na premanturskoj placi bila je rezervirana za istarske snage Barbara Munjas Calligraphy, a da će nastup biti dobro primljen dalo se naslutiti već za vrijeme tonske probe koja je kasnila, no to nije utjecalo da se sam koncert pomjeri više od prihvatljive akademske četvrti. Iako je Munjas započela koncert s pjesmom "Frustration", objasnivši da joj je takav, frustrirajući, bio dan, cijeli nastup mogao bi se opisati nazivom jedne druge njene pjesme a to je "Right place, right time".

Bio je ovo prvi nastup u Istri ovog benda kojeg predvodi Munjas koja je prve pjesme izvela sama, s gitarom, prije no što joj se pridružio ostatak ekipe a to su bubnjar Goran Salvi, gitarist Marko Kalčić i Alen Bernobić za klavijaturama i kompjuterom. Premanturska placa u subotu navečer zbilja je bila pravo vrijeme i pravo mjesto da predstave ono što imaju, a imaju na repertoaru dovoljno veliki broj autorskih skladbi s kojima su popunili oko sat i 15 minuta svirke, ne gurajući u set listu obrade.

Noge

U repertoar je ubačena samo jedna starija stvar i to "Noge", nastala u prethodnom Barbarinom bendu zvanom jednostavno Barbari kojeg su bili dio sva trojica njenih kolega koji su nastupili preksinoć. Sve ostale pjesme, osim jedne, su na engleskom i kreću se područjem indie rocka, odnosno svojevrsne alternative. Oprezni smo u kategorizaciji ovog što smo čuli jer Barbara Munjas Calligraphy nije lako gurnuti u neku ladicu. Ima ovdje pjesama koje su pomalo mračne, iz kojih izbijaju nervoza i cinizam koji se osjete u stihovima i glazbi, dok s druge strane ima pjesama na koje su neki iz publike preksinoć spremno zaplesali i koje zvuče vrlo prijemčivo za širi krug slušatelja. Možda je publici na placi trebalo malo kvalitetne žive svirke da im upotpuni ugodnu ljetnu večer, no turisti i lokalci, kako oni koji su odgledali cijeli koncert tako i oni koji su se na placi zaustavili u večernjem obilasku, uživali su u nastupu benda tako da je na kraju bilo dovoljno snage da do glazbenika stigne poziv na bis. Kako su već ispucali sve što su imali, Barbara i kolege još jednom su izveli živahnu "I will be standing". Dečki su inače iskusni glazbenici i njihovo uključivanje u svirku dalo je novi zamah koncertu i Barbarinim pjesmama koje zvuče dobro zahvaljujući i čistom i snažnom Barbarinom glasu.

Nakon Premanture, Munjas nastavlja sa ovim projektom koji je zapravo više od toga, pa je na redu snimanje singla "Men", pjesmu koju je izvela i preksinoć i posvetila je svim muškarcima, a na mjestu glazbenog producenta nalazi se Marijan Jelenić iz grupe Nola.

ZM Loose Trio

Bend je osnovan prije nekih godinu dana kada su u njemu bili Munjas, Bernobić i Kalčić, da bi im se pridružio i Salvi. No, Barbara nastavlja s koncertima od Pazina, Splita i Zagreba, preko Banje Luke, Kragujevca i Novog Sada do Berlina, a to su tek neki od gradova gdje će nastupati sama s gitarom i povremeno će joj se pridružiti Bernobić.

Koncert je održan u sklopu programa koji organizira Fenoliga - udruga u kulturi, a u srijedu na istom mjestu u 20.30 nastupa ZM Loose Trio kojeg predvodi gitarist Zoran Majstorović. (Mladen RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom