ROVINJ

Spring Jazz od 22. do 25. svibnja


Deseti Rovinj Spring Jazz održat će se u rovinjskoj dvorani MMC-a od utorka, 22. svibnja do petka, 25. svibnja. U utorak u 21 sat nastupa Kristian Terzić Band, u srijedu u 21 sat Tamara Obrovac Quartet, u četvrtak u 20 sati Vedran Ružić, a u 22 sata Elvis Stanić Group te će u petak u 21 sat zasvirati JazzIstra Orchestra & Lela Kaplowitz. Popratni program ovogodišnjeg izdanja obogatit će fotoizložba i multimedijalni presjek razvoja festivala kroz sve godine djelovanja, neformalni oblici edukacije o jazzu, mali jazz kutak, prigodna prodaja i promocija CD-a hrvatskih jazz izvođača.

Rovinj Spring Jazz su proteklih deset godina svojim nastupima obogatili ugledni svjetski jazzeri, među kojima su Steve Turre, Eric Alexander, Jim Rotondi i Michele Hendricks. Osim predstavljanja svjetske jazz scene festival posebnu pažnju polaže na predstavljanje hrvatskih jazz glazbenika, nerijetko u međunarodnim kombinacijama, a priliku su nerijetko dobili i oni neafirmirani, ali, kako se poslije pokazalo, nadareni glazbenici koji su poslije ostvarili uspješne karijere. Burnim reakcijama odobravanja publika u sjajnom ambijentu MMC-a redovito pozdravlja sve glazbenike.

Organizator manifestacije su MMC Grada Rovinja i Dubravka Svetličić. Ulaznice koštaju 50 kuna, ali besplatne su za mlađe od 18 godina.(M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum