KRENULE PRIJAVE

PREMIJERNA MANIFESTACIJA VRH WINE AND WALK: Od konobe do konobe vinorodnim krajevima Vrhuvštine

Sudionici svibanjske manifestacije imat će priliku posjetiti sedam vrhuvskih konoba kroz šetnju u trajanju od sedam sati tijekom kojih će moći uživati u raznim delicijama

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


U sklopu Dana otvorenih konoba prvi će se puta u mjestu Vrh kod Buzeta održati turističko-rekreativna manifestacija "Od konobe do konobe". Prilika je to za upoznavanje vinogradarskog kraja te lokalne enogastronomije. Vinoljupci i zaljubljenici u prirodu, zadnje nedjelje u svibnju, naravno uz poštivanje svih epidemioloških mjera, moći će razveseliti svoje nepce te uživati u prekrasnim vinorodnim krajevima Vrhuvštine.

Tajne vrhuvske kapljice

Sudionici svibanjske manifestacije imat će priliku posjetiti sedam vrhuvskih konoba kroz šetnju u trajanju od sedam sati tijekom kojih će moći uživati u raznim delicijama. Na svakom od punktova dočekat će ih domaćin te će moći kušati najbolja vina i otkriti tajne vrhuvske kapljice. Prijave za Vrh Wine and Walk "Od konobe do konobe" već su krenule, a svi zainteresirani mogu osigurati svoje mjesto isključivo putem e-maila: istrianatravel@gmail.com ili telefonski pozivom na broj 091/541-20-99. Zbog epidemioloških mjera u grupi može biti samo do 25 osoba stoga je važno rezervirati si mjesto pravovremeno. Ukoliko bude veća zainteresiranost postoji mogućnost organiziranja dvije odvojene grupe s određenim vremenskim razmakom.

Polazak je u mjestu Vrh kod zvonika, u 9.30 sati, u pratnji turističkog vodiča koji će goste animirati lokalnim pričama. Prva stanica podrum je obitelji Grbac Franka u Vrhu, zatim se kreće nizbrdo prema Medvejama gdje su tri vinska punkta, Vinarija Sirotić, Adriano Černeka i Zdravko Černeka. Put dalje vodi prema Marčeneškom Polju kod vinara Armanda Fabijančića te nizbrdo prema Kijeki do vinarije Jermaniš. Iz Kijeke slijedi kraći uspon prema Paladinima te povratak uzbrdo na početnu točku u Vrh gdje vinoljupce za kraj očekuje još jedan poseban podrum braće Grbac, Adrijana i Maura.

Minimum kondicije

Staza je u prvom dijelu ravna i ide nizbrdo, a u drugom dijelu je lagani uspon do Paladini te do Vrha, pa zahtjeva minimum kondicije. Kompletna ruta prolazi neposredno uz vinograde, maslinike, blizu jezera Butoniga i kroz prekrasna mjesta vrhuvskog kraja koji se nalaze iznad jezera.

Startni paket po promotivnoj cijeni je 80 kuna po osobi i uključuje staklenu degustacijsku čašu, okovratnu torbicu za čašu, degustaciju, okrjepu na vinskim postajama te vođeni obilazak stručnih vodiča.

Organizatori ove vrhuvske vinske manifestacije su Mjesni odbor Vrh, vinari Vrhuvštine i turistička agencija "Istriana travel".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater