Piše Dubravko Grakalić

Zašto plaćamo saunu Sanji Musić-Milanović? I što još plaćamo, a da to ne znamo

| Autor: Glas Istre
Sanja Musić Milanović (foto: Tom Dubravec / CROPIX) / Dubravko Grakalić

Sanja Musić Milanović (foto: Tom Dubravec / CROPIX) / Dubravko Grakalić


Na marginama najnovijeg sukoba državnog poglavara Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića u javnost je dospjela i informacija koju su visokopozicionirane i odlične plaćene javne osobe do sada brižno sakrivale. Naime, državni vrh, uz štićene rezidencije, odmaralište i vile za odmor, raskošne limuzine i poslugu, za svoje osobne i obiteljske potrebe koristi i državnu saunu!

Poput Vladimira Putina ili Aleksandra Lukašenka, Milanović i njegova obitelj, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković ili šef Ureda predsjednika Orsat Miljenić, imaju pravo koristiti saunu koja se nalazi u jednom vojnom objektu. Tu je informaciju, kao kontraudar u recentnom prijeporu oko pohađanje Ratne škole jednog HDZ-ov saborskog zastupnika, u javnost pustio ministar Banožić, ne primjećujući da je time nije srušio samo rejting predsjednika Republike, nego i HDZ-ovaca koji se također vole orositi u sauni na račun poreznih obveznika.

Štoviše, sam Milanović priznaje da je u sauni više uživao dok je bio premijer, dok je sada više posjećuje njegova žena Sanja Musić-Milanović. Koristila ju je i ex-predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s članovima obitelji, predsjednik Hrvatskog sabora, a pravo Orsata Miljenića, prvog uhljeba Pantovčaka, da se znoji u sauni, uopće nije u pitanju. Sve je po propisu, i to onome koji očito vrijedi već najmanje desetljeće jer je Milanović 2012. postao premijer i dobio pravo na upotrebu saune.

Sauna pod vojnom stražom – za koju brine Ministarstvo obrane – nije ostatak socijalizma, nego feudalizma. Vjerojatno su modernije od onih koje se potpaljuju drvima, kao u ruskim ili skandinavskim romanima, ali doista se pitamo zašto moramo plaćati saunu Milanoviću i njegovoj gospođi, Jandrokoviću ili Miljeniću? Zašto smo morali plaćati saunu Kolindi Grabar-Kitarović i suprugu Jakovu, a da to nismo ni znali? I što još plaćamo, a da to ne znamo? Uz ljetovanja, beskrajne godišnje odmore saborskih zastupnika, naknade za odvojeni život, saborski dodatak na saborsku plaću i skupocjene automobile koji koštaju kao opremanje cijelog školskog razreda modernom tehnologijom..

Zašto državni poglavar kojeg je izabrala ljevica – u velikoj mjeri za mandat su mu zaslužni stanovnici Istarske i Primorsko-goranske županije – koristi sve te privilegije? Ima pravo na helikopter, avion, limuzinu i osobnog liječnika – to je zbog posla kojeg obavlja. No, kakvo pravo ima njegova žena da se banja u sauni Hrvatske vojske u trenucima opuštanja i dokolice? Jesmo li nju izabrali za zastupnicu u sauni ili je riječ o grebaži bez premca? Ministar Mario Banožić je spominjanjem saune koju je koristila i Kolinda zabio još jedan autogol. No, taj je autogol pogodio u sridu jer je pokazao kako se vlada Hrvatskom. I njezinim saunama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini