PIŠE Nenad MARJANOVIĆ

ORDINACIJA DR FRICA: McDonald de Gravisi

Na jednom od najviših računa, i to od 2.951 kunu, navedene su samo četiri osobe, a pojedene su tri porcije mušula, tri i pol kile ribe prve klase, dvije porcije srdela, pet porcija pekarskog krumpira i dvije porcije tagliata-bifteka, piše Glas Istre. Mili brate, od svega ovoga ubijaju me one dvije porcije srdela, pa koja je to junačina, pored svega ostalog što se našlo na stolu, jela srdele? Zamišljam lika koji krka srdele pored orada i brancina

Donald de Gravisi / Nenad Marjanović

Donald de Gravisi / Nenad Marjanović


Ovih dana zahvaljujući Glasu Istre javnost saznaje koliko se krumpira pojelo u vrijeme kada je direktor Lučke uprave Pule (LUP) bio Donald de Gravisi. Da je tadašnji IDS bio pametniji, direktor koji sada nije baš sklon ovoj stranci, kao i mnogi drugi, mogao je bar fiktivno promijeniti ime u McDonald de Gravisi pa bi faktura izjedenog krumpira bila opravdana. Pojačano se tih dana jeo pekarski krumpir, a to je više nego zanimljivo s obzirom da Donald ima sasvim solidnu liniju.

Osim toga niti količina izlizanog sladoleda ne bi ubadala u oči kao što sada bode. U LUP-u se fino papalo, cirkalo, lizalo, sisalo na račun proračunskog novca, ali s obzirom da je načelnik Murtera išao sa službenom karticom na kurave, koja kuglica sladoleda čini se naivno i banalno, kao kompjuterska igrica s početka devedesetih u odnosu na ova čuda koji klinci igraju danas.

Piše Glas Istre i ovo: "Na jednom od najviših računa, i to od 2.951 kunu, navedene su samo četiri osobe, a pojedene su tri porcije mušula, tri i pol kile ribe prve klase, dvije porcije srdela, pet porcija pekarskog krumpira i dvije porcije tagliata-bifteka." Mili brate, od svega ovoga ubijaju me one dvije porcije srdela, pa koja je to junačina, pored svega ostalog što se našlo na stolu, jela srdele? Zamišljam lika koji krka srdele pored orada i brancina.

Pustimo sad one fore, "iskreno, kompa, meni je bolja srdela od brancina i orada", ovaj put to kod mene ne igra kao argument, to važi jedino ako si sam plaćaš klopicu i cugicu. Da nije u pitanju IDS, bio bih siguran da se srdelama pogostio fažanski SDP, ali ovako ostaje misterij. Kaže citat, četvorica "jedača na baterije" (znate na šta mislim) jeli su mušule, bifteke, a istarski SDP ima sedam članova, znači oni nisu krivi. Ako nisu oni, onda je sve popapala maca, tako će na kraju ispasti, vidjet ćete. A ludilo bi bilo kada bi revizija, istraga, provjera, analiza izdanih računa pokazala da je sve pojeo današnji župan Boris Miletić. McDonaldu bi to skroz odgovaralo. Ali idemo dalje, o istom trošku naravno.

Evo, već nekoliko dana nema Dušice, lakše se u Gradu diše, vlast je sada stabilna, HDZ je na poziciji povući sredstva. Ne mislim na ona Europske unije, nego na naša sredstva koja ova stranka već desetljećima povlači u ostatku Hrvatske. Brate mili, oni su čak i armirani beton povukli pa bit će istinsko čudo ako iz Pule ne povuku nešto.

Kažu politički analitičari da je Filip Zoričić, u narodu znan kao drug Zoro, doveo na vlast HDZ što jednostavno nije točno. HDZ je njega doveo. U HDZ-u je naš gradonačelnik napravio prve korake, u toj stranci je počeo njegov politički uspon. Čisto radi povijesti, ovo su fakti, od njih ne bježi ni sam "zindako". I tako HDZ je u Puli na vlasti, SDP isto, Zeleni isto, penzići isto, Srbi isto… Jebote, 'ko nije u vlasti? Pa ludilo, brale, Pula je grad u kojem svi vladaju. Svi osim IDS-a, ajde neka me netko uvjeri u suprotno.

A poskupio parking, sada se napokon može razmišljati o razvoju grada. Svako će dobiti što mu treba, NGL Filip Zoričić dobit će parking u Starom gradu, SDP će parkirati u Fažani, penzići neće parkirati jer ništa ne voze, zeleni će parkirati u Parku grada Graza, a HDZ će kupiti parking u Kinu Beograd. IDS još nema ideju gdje će oni parkirati, a s obzirom kako voze kao stranka, parking im niti ne treba. Koji će im kuki, parkirani su oni na sigurnom, da se ne zamire kemu, da se nebi ki ufendija.

Uf, skoro sam zaboravio Možemo! pa da skratimo, oni mogu na Lungomare ili neka vide što je u izvješću o Rojcu napisao revizor Celakoski, možda tamo ima mjesta. Istini za volju mislim da bi bilo pametno, pragmatično i vizionarski Pula Parking prebaciti u Bale. Ne odmah, tek kad moj omiljeni direktor Bane Bojanić ode u mirovinu, bilo bi stresno sada graditi kamp Pula Parkinga tako daleko od Otpada Zrenjanin. Nadam se da još ima Puležana koji znaju o kojem objektu govorim, 'ko ne zna, ja mu ne mogu pomoći.

Problema ima i u Pula Sportu. Da tamo nešto ne štima, mogao se uvjeriti svaki naivni i dobrodušni promatrač sjednice Gradskog vijeća na kojoj su munjevitom brzinom usvajana izvješća o poslovanju gradskih poduzeća. Čim se određeni direktor uhvati nekakvog grafikona, znaj da je grdo, joh, kuku meni koalicija. Marijo Peruško, direktor Pula Sporta, trudio se pokazati nam kako je sve propalo davno prije njega, a njegovo izlaganje sam prestao pratiti nakon dvadeset sekundi i sto desetinki sekunde. Zoričić mu je iz proračuna uzeo milijun i pol kuna i sada su za to krivi kratki bazen, stare piaštrele, zaštopana kanalizacija, loša trava (mislim na nogometne terene), krivi parket, očajna klimatizacija...

Kako stvari stoje, i Pula Sport treba što prije uvaliti Balama. Ma, neka se Plinio bavi sportom, neka onaj prvi Pastrovichio, ne onaj iz Vodnjana, nego pravi Pastrovichio, neka se on bavi bazenom, glinenim golubovima i ostalim sportovima na otvorenom i zatvorenom. Šta se Pula ispilava s tim glupostima, svatko normalan se sportom bavi iz fotelje i s daljinskim upravljačem. Ja bih, da sam na mjestu Zoričića, sve uložio u dostavna vozila, stupiće i naravno - Advent. Tko zna, možda me posluša.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum