piše Ivor Balen

MARINA POLESANA. Kao da smo normalni

Ilustracija

Ilustracija


Da je netko nepozvan i neupućen jučer došao na otvorenje Marine Polesane, mislio bi da smo mi u Puli ipak normalni. Elis Lovrić, koja bi danas čekala nastup na Eurosongu da je odabir na Dori također bio normalan, izvela je himne Istre i susjedne ali prijateljske Hrvatske, i potom su uslijedili govori političara.

Gradonačelnik Zoričić rekao je da je ovaj projekt tek početak pulske budućnosti i razvoja tog dijela grada, ali i cijele Pule. Župan Miletić napomenuo da Polesana pokazuje da je uz Uljanik, moguće imati i marinu. Ministar Butković istaknuo je da Pula realizacijom nove marine dolazi na nautičku kartu svijeta.

Jest, bili su to prigodni, svečarski govori, u kojima je uvijek sve prekrasno i nikad ništa problematično, ali svejedno ih je bilo lijepo čuti. Moguće je, eto, da političari u Puli govore nešto konstruktivno. Da su, kao što rekosmo, normalni.

Nije tu bilo urlanja, prijetnji ni destrukcije. Nitko nije rekao da taj dio grada treba izgledati kao prije tisuću godina, niti da svako stablo i sva makija moraju ostati kao u doba Franje Josipa. Nije se prijetilo, nije se vrijeđalo, nisu se pokazivali očnjaci.

Bio je to, dakle, jedan sasvim normalan dan. Dan koji je pokazao da se, na koncu, veliki projekti u Puli ipak mogu realizirati. I bit će ih još, ako budemo normalni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum