PIŠE DANIJELA BAŠIĆ PALKOVIĆ

CIA na Kamenjaku


Oko Kamenjaka se vrti velik novac i to je suština priče oko niza kompromitirajućih radnji koje svakim danom isplivavaju na vidjelo i sve više izjedaju Javnu ustanovu Kamenjak. Još sredinom travnja bilo jasno da Maja Šarić broji posljednje dane na mjestu ravnateljice Javne Ustanove Kamenjak. Sve je počelo s anonimnim dojavama koje su stizale do medija kada je na vidjelo isplivala sumnja u manipulaciju sustava naplate ulaza u zaštićenom području Kamenjak.

Zbog tih sumnji, Upravno vijeće na čelu s Matijom Medicom podnijelo je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Od tada su prošla točno tri mjeseca, a policija još uvijek "provodi izvide" i rekonstruira priču kao da probijaju kodove i dešifriraju tajni softver CIA-e. Izvidi su tajni i nemoguće je doznati tko je predmet istrage! Nedugo potom do medija su ponovno došle informacije o štetnim poslovima koje je, bez da itko išta zna, na svoju ruku sklapala Maja Šarić koja je dogovarala poslove s tvrtkom Itta d. o. o.

Sporan je bio povlašten ugovor jer bi, u slučaju raskida ugovora s tom tvrtkom, Kamenjak morao platiti 300 tisuća kuna. I to je bila tema na kojoj je Upravno vijeće pokazalo naknadnu pamet pa je tek nakon našeg zanimanja za tu temu reagiralo i raskinulo petogodišnji ugovor. Paralelno, Upravno vijeće traži uvid i u ugovor koji je JU Kamenjak sklopila s tvrtkom Consaltum Komparić u vlasništvu Ernesta Komparića, sina Rite Komparić i vlasnice tvrtke Itta. U tvrtki Ernesta Komparića je, by the way, zaposlena je sestra načelnika Medulina Gorana Buića.

No, načelnik Buić s naknadnim prosvjetljenjem Upravnog vijeća koje je konačno uspjelo povezati sve konce i nanjušiti malverzacije u poslovanju Kamenjaka kao da nema ama baš nikakve veze. On šuti pa šuti. Skriva se pod skutama poslušnika u Upravnom vijeću koje je, k tome, osobno ovlastio da komuniciraju s medijima. Buić bježi od odgovornosti, jer bi u protivnom možda rekao i koju suvislu rečenicu o tome što se to zbiva na Kamenjaku.

Kad smo načelnika Medulina krajem svibnja pitali za štetan ugovor s tvrtkom Itta d.o.o., to je za njega bila tek "proceduralna pogreška", no sada se pokazalo da je upravo to okidač za smjenu i jedan od sedam velikih grijeha koje je počinila Šarićka. Smjena joj ne gine, no pravo je pitanje što je to konkretno napravila i kako je moguće da ni načelnik ni njegovi bliski suradnici među, kojima su i neki "tajni agenti", apsolutno ništa nisu znali o nizu štetnih radnji koje već duže uništavaju Ustanovu!? Očito je stiglo vrijeme da se uhljebi netko drugi, jer i Šarić je stigla uz "pristanak" i amenovanje načelnika Buića koji sada od nje ne baš đentlmenski pere ruke. Pojednostavljeno rečeno, da Buić i njemu blisku nisu željeli da postane ravnateljica, ona taj posao ne bi ni dobila.

Kao još uvijek aktualna ravnateljica, Maja Šarić apsolutno treba snositi svu odgovornost dokaže li se da je svojim ponašanjem ili nekim sumnjivim prešutnim dogovorima na bilo koji način nanijela štetu ustanovi kojoj je na čelu. U tom slučaju treba pod hitno biti smijenjena. No tada, istovremeno s njenim odlaskom, do temelja treba pročistiti nesposobno Upravno vijeće koje se budi iz hibernacije i počinje istraživati ima li istine u sve glasnijim šuškanjima i nepravilnostima koje je, navodno, učinila Šarić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of