Piše Roberto CAR

Dočekali smo Istru 1961 koju smo sanjali

Istra 1961 (snimio Danilo MEMEDOVIĆ) / Roberto Car

Istra 1961 (snimio Danilo MEMEDOVIĆ) / Roberto Car


Bio je gušt jučer doći na konferenciju za medije Istre 1961. Doći na "Drosinu" na presicu četvrtog kluba HNL-a. Dugogodišnje praćenje pulskog nogometnog kluba proteklo je uglavnom u znaku grčevite borbe za ostanak te je dolazak u krug dobro raspoloženih igrača, trenera i svih ostalih aktera pulske nogometne zbilje pravo osvježenje. Ne čudi onda što i navijačke priče odišu pozitivom.

Naravno, priziva se europski iskorak, premijerni u povijesti pulskog nogometa, ali o tome u Istri 1961 zasad ne žele razgovarati. S pravom, dug je još put do kraja prvenstva, a bodovna izjednačenost klubova sredine ljestvice omogućuje svima, osim Gorice, da "sanjaju Europu".

Pa opet, treba to još jednom ponoviti, pulski klub je četvrti nakon 22 kola. S tim da "zeleno-žuti" imaju i utakmicu manje, doduše protiv Dinama u Puli, ali… I ne samo da je poziciju na ljestvici užitak vidjeti, već se trener Gonzalo Garcia sa suradnicima i, naravno, igračima pobrinuo da navijači Istre 1961 uživaju i u igri.

Spojiti lijepu igru i dobre rezultate, to je san svakog sportaša i navijača. I zato treba uživati u ovim trenucima. Guštati u onome što "zeleno-žuti" prikazuju i na "Drosini", ali i izvan nje. Jer baš to je snaga ove momčadi. Igra na isti način bez obzira u kojem gradu, na kojem terenu.

Čak i bez obzira kojih je 11 igrača urugvajski trener toga trenutka odlučio poslati na travnjak. Ovo je vrijeme kad se financijska stabilnost kluba poklopila s kvalitetom igračkog kadra i vizijom tandema Bjelanović - Garcia. S time se slažu svi pratitelji HNL-a i baš zato navijači pulskog prvoligaša mogu s pravom biti ponosni. Dočekali su taj trenutak. Tko može u petak "potegnuti" do Šibenika, isplatit će mu se neovisno o rezultatu, a onda idućeg petka slijedi poslastica.

"Derbi della Učka" na "Drosini" između Istre 1961 i Rijeke. Derbi za mjesto koje će vjerojatno voditi u Europu. I to smo dočekali!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini