GLAZBA NA LIBRIĆU

Predstavljanje slikovnice Tamare Lorencin: Kako je IMRA pomirila instrumente

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Predstavljanje slikovnice o glazbi (Snimila Vanesa Begić)

Predstavljanje slikovnice o glazbi (Snimila Vanesa Begić)


Vrlo je zabavno, glazbeno, razigrano bilo na predstavljanju knjige "Kako je Imra pomirila instrumente" u večernjem programu Monte Librića.

Uz puno glazbe - na radost djece i odraslih, predstavljena je slikovnica autorice Tamare Lorencin i ilustratora Vibora Juhasa, u nakladi pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova.

Kako je rekla autorica u razgovoru s Iris Mošnja, posao nastavnice hrvatskog jezika u ovoj školi te vidjeti svakodnevno sve te instrumente, djecu kako sviraju, taj kontakt s glazbom, naveo ju je da krene u tu priču, a nakon što je vidjela strip o bontonu i glazbi koji je izradio Vibor Juhas, odlučila je krenuti u sve to. I tako je po malo nastala ta suradnja, gdje Tamara kroz riječ, a Vibor putem ilustracije prikazuju važnost glazbe i njezinu univerzalnost.

Imra je tu glavna junakinja priče, a to je, kako su nazočni mogli saznati, pametna i nestašna djevojčica. No, za razliku od njezinih prijatelja u razredu – Imru glazba jednostavno nije zanimala. Priča se mijenja kada Imra umorna dolazi kući nakon koncerta koji joj je bio dosadan. U snu se sve mijenja, i počinje jedna sasvim posebna priča s instrumentima.

Tamara je scenski nadahnuto čitala knjigu, a učenici i profesori glazbe su svirali predstavljajući na taj način razne instrumente i njihove specifičnosti. Imra je u biti igra riječima, inicijalima pulske glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova - IMRA.

I ta priča, veli autorica, može imati i svoj nastavak. Proširiti se na ostale instrumente i oblike glazbe.

Brojna je publika s velikom pažnjom pratila tu prezentaciju, kao i nastupe glazbenika - učenika i učitelja iz glazbene škole.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom