FESTIVAL DJEČJE KNJIGE

DANAS POČINJE MONTE LIBRIĆ Park u samom centru Pule narednih sedam dana bit će MALI GRAD KNJIGA

| Autor: Vanesa BEGIĆ

U parku Petra Krešimira IV. danas u 19 sati svečano se otvara 13. festival dječje knjige Monte Librić, koji će trajati do 2. rujna. Osim u novom terminu, festival će se prvi put održati na novoj lokaciji, na otvorenom, na tratini između Dvojnih vrata i rodne kuće Sergia Endriga.

Jutro u Librić parku odvijat će se uz program Kako-tako-fon-i-ja, koji u sebi sadržava tradicionalne programe Piknik s autorom i Libraonica. Programi će se odvijati u dva termina: od 9 do 10.30 i od 11 do 12.30 sati.

Organizatori iz Udruge Sa(n)jam knjige ističu da večernji programi pod nazivom Unalica predstavljaju spoj literature, glazbe i performansa, a održavat će se svakodnevno od 19 do 20 sati. Oblikovani su tako da podsjete na neobuzdane dječje ljetne igre u parku, na vremena bez roditeljske stege, kada se u istraživačkim pohodima odrastalo, a kroz ad hoc sklopljene kazališne predstave i koncerte "za tri prijatelja" stvarao svijet u kojem odrasli nemaju pristupa.

Ni ove godine neće izostati Più che una storia, tradicionalni program na talijanskom jeziku, ispunjen radionicama i predstavljanjima knjiga, predstavama i glazbenim događajima.

Okosnicu svečanog otvorenja čini ovogodišnja himna Monte Librića čiji tekst je napisala Sedina Cerovac, a autor glazbe je Marino Morosin.

U performansu otvorenja sudjeluju Sedina Cerovac (Una Libar), Gordana Trajković (Baka Librić), Librić bend (Marino Morosin, Matija Dadić, Almin Karaman i Erik Vojak), Luna Gotal i Zora Cvijanović. Okupljenima će se obratiti Maja Zrnčić, voditeljica programa "Ruksak pun kulture" Ministarstva kulture, Slavica Ćurković, direktorica Monte Librića, Fabrizio Radin, istarski župan, te gradonačelnik Pule Boris Miletić koji će svečano i otvoriti Festival dječje knjige.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter