FESTIVAL DJEČJE KNJIGE U PULI

MONTE LIBRIĆ IPAK ĆE BITI ODRŽAN! I TO U - PARKU! Imat će i novi program

| Autor: Priredila Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
(Milivoj MIJOŠEK/Arhiva)

(Milivoj MIJOŠEK/Arhiva)


Nakon što je zbog pandemije koronavirusa, odnosno lockdowna 13. Monte Librić u travnju morao biti odgođen, organizatori iz Udruge Sa(n)jam knjige u Istri jučer su najavili održavanje ovogodišnjeg izdanje ovog pulskog Festivala dječje knjige koje će se održati od 26. kolovoza do 2. rujna. Nova je i pozornica, jer će se ovogodišnji Librić održati u Parku Petra Krešimira IV.

- Riječ je o parku kojeg Puljani zovu "Kukuriku park", a nalazi se između Dvojnih vrata i rodne kuće Sergia Endriga. Na praznoj tratini rađa se mali grad knjige koji smo nazvali Librić u parku. Uz scenu i gledalište, sjenovito odmorište za najmlađe čitatelje, bit će tu i mali sajam dječje knjige na Faustusima - štandovima posvećenima Faustu Vrančiću i njegovim padobranima. Prvi Faustusi izrađeni su za lipanjsko gostovanje Monte Librića na Festivalu djeteta u Šibeniku i djelo su slikara i scenografa Hrvoja Đukeza. Pulski Faustusi bit će brojniji i ponijet će na sebi najnovije knjige više od 60 hrvatskih nakladnika. Jedan štand bit će posvećen talijanskoj knjizi, najavila je u ime organizatora Magdalena Vodopija, predsjednica Udruge Sa(n)jam knjige u Istri

Ni ove godine neće izostati Più che una storia, tradicionalni program na talijanskom jeziku, ispunjen radionicama i predstavljanjima knjiga, predstavama i glazbenim događajima.

Ovogodišnji Monte Librić ima novi program Kako-tako-fon-i-ja, koji u sebi sadržava tradicionalne programe Piknik s autorom i Libraonica. Radi se o programu koji je prvom dijelu ima susret s autorom, a traje 40 minuta, a u drugom radionicu, u trajanju od 50 minuta, na kojoj će polaznici kroz uzbudljivu igru oživljavati literarne likove i s njima stvarati nove književne zaplete. Kako-tako-fon-i-ja će se održavati svakodnevno u dvije grupe, od 9 do 10.30 i od 11 do 12.30 sati, počevši od petka, 28. kolovoza do srijede, 2. rujna 2020. Svaka grupa imat će 15 polaznika, u dobio od 6 do 10 godina, koji će kontinuirano, svakoga jutra, šest dana pratiti ovaj program

- Kako se ne bi stvarale gužve, djeca - sudionici radionica morat će se predbilježiti prije početka našeg festivala, do 21. kolovoza 2020. Predbilježbe prima glavna organizatorica Monte Librića Emina Popović Sterpin na e-mail: [email protected] ili broj telefona 052/222-865, kažu organizatori Monte Librića.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter