Rovinj u objektivu djece

Mladi umjetnici: Izložba fotografija djece vrtića "Neven"

| Autor: Glas Istre
(Foto CVU Batana Rovinj)

(Foto CVU Batana Rovinj)


U organizaciji CVU Batana Rovinj u petak u 18 sati u Photo Art Gallery Batana bit će otvorena izložba fotografija "Rovinj u objektivu djece vrtića Neven", odgojne skupine "Cukerančići" nastalih u sklopu projekta "Istraživanja znamenitosti Rovinja" 2021. godine. Te su godine, u doba pandemije Covid-a, unatoč kriznoj situaciji djeca i odgajateljice Karmen Uljanić i Iris Giuricin pronalazili rješenja za rad na projektu istraživanja strogradske jezgre Rovinja, kojim se pružala mogućnost za iskustvena i integrirana učenja djece na upoznavanju njihovog grada.

Djeca su u svakodnevnim šetnjama gradom otkrivala zanimljive lukove, sotoprtike, grbove obitelji, natpise a posebno su ih zanimale renesansne i barokne palače te kamena glave na portalima. Na portalu palače obitelji Costantini otkrili su kameni lik pjesnika Petrarce za koji su pokazali veliki interes i posebno ga istraživali.

Bilo je još jako puno toga što je djecu zanimalo u starom gradu Rovinju i na što su ukazivali odgajateljicama i molili ih da fotografiraju sve te zanimljivosti što su pronalazili. Odgajateljice nisu više stizale fotografirati pa su predložile roditeljima da djeca donesu fotoaparate i mobitele da mogu oni fotografirati. Suradnica, umjetnica za multimediju, Lucija Ukić je priskočila u pomoć i djecu upoznala sa tehnikama fotografiranja. A djeca su bila oduševljena istim i napravili 5000 fotografija.

Tako je nastala izložba "Rovinj u objektivu djece" koja je 2021. godine zbog pandemije i nemogućnosti prikaza izložbe u galeriji postavljena virtualno na YouTube kanalu. Prethodno je Lucija Ukić, napravila odabir fotografija tako da ih je na virtualnoj izložbi prikazano ukupno 200 zajedno sa kratkim video filmom kako je nastala izložba zajedno sa dječjim uradcima nastalim tijekom projekta različitim tehnikama izražavanja i dječjim audio snimkama.

Zahvaljujući virtualnoj izložbi dječjih fotografija i prikazu projekta "Istraživanje Rovinja" djeca vrtića Neven dobili su "javni glas i vidljiv identitet" te mnogima pružili mogućnost da vide grad Rovinj njihovim očima.

Izložba se može pogledati radnim danima od 10 do 12 i od 16 do 18 sati, a subotom od 10.30 do 13 sati. Van radnog vremena po najavi na: 098/660357.

U slučaju jako lošeg vremena - zatvoreno.

Izložba je otvorena od 10. do 30 studenog 2023. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini