GRADSKA GALERIJA PULA

Promocija Grafičke mape, otvorenje izložbe Crux 2022 i After art projekt Crux-Y

| Autor: Deborah Zaccai
Rad Fulvia Juričića (Foto Facebook Gradska Galerija Pula)

Rad Fulvia Juričića (Foto Facebook Gradska Galerija Pula)


U utorak, 29. kolovoza u 20.30 sati u Gradskoj Galeriji Pula na adresi Kandlerova 8, održati će se promocija Grafičke mape i otvorenje izložbe Crux 2022 te After art projekt Crux - Y.

Grafička mapa Crux 2022. je treća edicija koju izdaje društvo vizualnih umjetnika Crux, osnovano 2019. godine, s namjerom edukacije na području vizualnih umjetnosti. Radi se o digitalnim ispisima radova umjetnika objedinjenih u izdanju rađenom novom tehnologijom. Osim što je pripremljena i otisnuta digitalnom tehnologijom, mapa zadržava osnovna grafička pravila kao što je ograničena i numerirana naklada te od autora potpisani listovi. Mapa Crux 2022. ima nakladu od 20 primjeraka, broji ukupno tiskanih 15 listova od trinaest autora jer po dva lista potpisuju voditelj društva Eros Čakić i voditelj edukacijskog programa i kreator ovog izdanja Borut Skok.

U skladu s programom Cruxa, osim značajnih istarskih umjetnika, donosi i listove mladih umjetnica Josipe Škrapić i Gee Rajić iz Istre te dvije umjetnice iz Splita, Hane Letice i Zele Luše. Od starijih autora, osim spomenutih Čakića i Skoka, zastupljeni su: Tea Bičić, Fulvio Juričić, Jadranka Ostić, Robert Pauletta, Sanja Simeunović Bajec, Bojan Šumonja i Ivona Verbanac.

After art je manja mapa, tiskana prošle godine pod nazivom "Radionice digitalne grafike", a u kojoj se nalazi šest otisaka likovnih radova mladih umjetnica koje su sve bile učenicama Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Puli, a sada nastavljaju školovanje na različitim likovnim akademijama. Mlade autorice se ovom mapom prvi put javno predstavljaju kao likovne umjetnice u programu udruge Crux koja istovremeno kroz istu tehniku predstavlja radove profesora i starijih kolega.

Autorice su Una Ira Cvitić, Donna Bulić, Roza Kosanović, Mia Šabanović, Ena Fajković, Petra Mišan a mentor im je Borut Skok.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter