Talentirani umjetnik

Izložbom u korti u pulskoj Gradskoj radionici predstavio se Igor Papić

| Autor: Vanesa Begić
Igor Papić (Snimila Vanesa Begić)

Igor Papić (Snimila Vanesa Begić)


 Uvijek poseban vrtni prostor Gradske radionice Pula ugostio je preksinoć izložbu pulskog umjetnika Igora Papića, a riječ je o izložbi osmišljenoj po principu jednodnevnog predstavljanja po pulskim dvorištima i sličnim prostorima.

Autor, inače samouki, osebujni umjetnik, predstavio se svojim slikama nastalim u tehnici akrila tijekom protekle dvije godine, a koji su prije toga bili izloženi u tvrđavi Montaparadiso, potom u dvorištu fotografa Danijela Bartolića, te naposljetku kod samoga autora. Okupljeni, u ležernoj atmosferi, bili su uglavnom autorovi prijatelji i poznanici.

Za popratni letak akademski slikar Robert Pauletta zapisao je "Papić je ilustrator, portretist, tehnički i strip crtač, slikar-kolorist, udaljen od salonskog svijeta umjetnosti, on je jednostavno umjetnik", napomenuo je, između ostalog Pauletta ističući da je riječ o talentiranom umjetniku brze, vješte ruke.

Papić je kazao da nije član niti jednog udruženja, da je ove radove stvarao tijekom proteklih mjeseci te da je godinama unazad imao i izložbu po pulskim parkovima jer voli otkrivati nove lokacije i prostore.

- Osim akrila, koje najčešće radim, tu je i nešto printeva, koje sam izložio na nekoliko lokacija po principu jednodnevne izložbe, kazao je autor.

Programi Gradske radionice se ne naplaćuju, a financijsku potporu pružaju im Grad Pula i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter