"SMIJENIO" GORANA BUIĆA

PROMJENA VLASTI I U MEDULINU: Mladi Ivan Kirac novi je općinski načelnik

| Autor: Marcello ROSANDA
Ivan Kirac

Ivan Kirac


Ivan Kirac novi je načelnik Medulina. Odlučili su to birači te općine u drugom krugu ovogodišnjih lokalnih izbora.

Kako neslužbeno saznajemo, u jednom od dva biračka odbora u Medulinu, dakle na domaćem terenu, Kirac je osvojio 467 glasova naprema 212 Buićevih, dok su u drugom brojke gotovo identične, odnosno 489 naprema 214. U Pješćanoj Uvali, pak, Kirac vodi s 174 naprema 125, dok je u Vinkuranu dobio utrku za nekoliko glasova. U Premanturi je borba bila prilično tijesna - 224 birača glasalo je za Kirca, a 216 glasova ide Buiću. U rodnom mu Pomeru Buić je ipak dobio dvostruko više glasova nego Kirac, i to 162:80, dok je situacija u Banjolama 306:302 u Buićevu korist. 

Stanovnici Općine Medulin danas su birali između dosadašnjeg načelnika Pomerca Gorana Buića i novog, mladog pretendenta na tu funkciju Medulinca Ivana Kirca. Oboje su kandidati grupe birača, odnosno nezavisni, nestranački.

Dvije nezavisne liste, one Ivana Kirca i Emila Jukopile, prije izbora su na medulinskoj rivi sklopile sporazum o suradnji, dok je medulinski IDS uskratio podršku Buiću u drugom krugu izbora, kao što mu, kazali su, neće dati podršku za sastavljanje većine u Općinskom vijeću. Kirac je, tako, ojačan Jukopilom i IDS-om, izdominirao u drugom krugu. Ne čudi, dakle, takav rasplet drugog kruga budući da je anti-Buić koalicija bila brojčano neumoljiva.

Novi saziv Općinskog vijeća Medulina činit će vijećnici iz čak tri nezavisne liste. Po četiri mandata imaju liste Gorana Buića i njegovog protukandidata za mjesto načelnika Ivana Kirca. Potom po dva mjesta u Vijeću imaju liste Emila Jukopile i IDS-ove Mirne Mihovilović Radolović, dok je Pero Medić iz HDZ-a zauzeo jedno vijećničko mjesto.

Podsjetimo, Buić je u prvom krugu osvojio 1.264 glasa (38,03 posto), dok je Kircu pripalo 998 glasova (30,03 posto). Od ukupno 6.585 birača upisanih u popis birača, glasovanju je pristupilo 3.323 birača, odnosno 50,46 posto, od čega je prema glasačkim listićima glasovalo 3.319 birača, odnosno 50,40 posto. Važećih listića bilo je 3.232, odnosno 97,38 posto, dok je nevažećih bilo 87, odnosno 2,62 posto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini