Opremit će se sportska dvorana banjole

Općina Medulin uz pomoć Ministarstva turizma i sporta ulaže u unapređenje sportske infrastrukture

| Autor: Glas Istre
(Foto Općina Medulin)

(Foto Općina Medulin)


Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i načelnik Općine Medulin Ivan Kirac potpisali su danas u Zagrebu Ugovor o sufinanciranju građevinskog zahvata i opremanja Sportske dvorane Banjole.

Ministarstvo će iznosom od 31.090,00 eura sufinancirati izmjenu podloge u Dvorani, nabavu montažnih objekata za svlačionice i sanitarni čvor te izmjenu rasvjete.

Ukupna vrijednost planirane investicije je 80.454,00 eura.

(Foto Općina Medulin)(Foto Općina Medulin)

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac naglasila je kako su Općini dodijeljena sredstva radi poticanja sportske infrastrukture te zadovoljavanja javnih potreba u sportu kroz izgradnju novih i rekonstrukciju i opremanje postojeće infrastrukture. Ulaganje u sportsku infrastrukturu od posebnog je interesa za Republiku Hrvatsku, te je isto prepoznato i u nacionalnom programu športa 2019. – 2026.

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac zahvalio je Ministrici na dodijeljenim sredstvima naglasivši kako broj učenika i sportskih klubova u Općini Medulin sve više raste, što rezultira stalnom potrebom za ulaganjem znatnih financijskih sredstava u sportsku infrastrukturu.

(Foto Općina Medulin)(Foto Općina Medulin)

Rekonstruirana dvorana Banjole omogućiti će sigurnije korištenje za sve korisnike, osobito učenike Područne škole Banjole, ali i sve druge sportaše, obzirom da se najznačajniji dio investicije odnosi upravo na izmjenu podloge, odnosno postojeća plastična rupičasta podloga zamijeniti će se gumenom podlogom, koja će biti sigurnija za sve sportaše, a omogućiti će i lakše i bolje čišćenje i održavanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom