KANDIDAT SDP-a ZA ŽUPANA

FERIĆ: U Puli se na mjesto u domu za starije čeka 10 godina, a u Umagu 5 dana

| Autor: Glas Istre
Ferić i Korać (snimio M. MIJOŠEK)

Ferić i Korać (snimio M. MIJOŠEK)


Drugi dan nakon prvog kruga kandidat SDP-a za župana Danijel Ferić, koji je prošao u drugi krug uz IDS-ovog Borisa Miletića, posjetio je Fažanu i novog-starog načelnika Radomira Koraća. 

Oni su govorili o razvoju i ključnim projektima na području školstva i socijalne politike.

Ferić je dao punu podršku svim projektima koji će poboljšati kvalitetu života stanovnika Istre, pogotovo onih najranjivijih, bolesnih te djece i građana i građanki treće životne dobi.

- Uz dogradnju doma u Buzetu izgradit će se i 4 nova doma za starije i nemoćne kako bi se smanjile liste čekanja i to u Labinu i Pazinu, koji su u visokoj fazi pripreme, te dva na Puljštini. Jedan ovdje u Fažani gdje je Općina osigurala zemljište za izgradnju te je u tijeku izrada projektne dokumentacije te u Puli gdje neodgovornošću gradske uprave još nisu stvoreni ni prostorni preduvjeti. Pozdravljam projekt proširenja doma A. Štiglić te depadanse u Mažuranićevoj kojima će se osigurati novih 100 ležajeva, ali to je kap u moru s obzirom na činjenicu da 2.740 osoba čeka mjesto u domu. Nevjerojatna je činjenica da se u najvećem istarskom gradu čeka 10 godina za mjesto u domu, a u Umagu 5 dana, kaže Ferić.

Govoreći o školstvu istaknuo je kako su brojne potrebe za proširenjem kapaciteta škola te istaknuo da će se ulaganjem u dogradnju osnovnih i srednjih škola osigurati napokon svima jednosmjenska nastava, a sufinanciranjem troškova prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola rasteretiti kućni budžeti roditelja školaraca.

"Podsjećam da država sufinancira prijevoz učenika srednjih škola sa 75 posto, a županija ne želi sudjelovati sa simboličnih 25 posto ili 1,3 milijuna kuna koliko je to bilo 2014. godine kad je zadnji put sufinancirala, rekao je Ferić.

Korać je istaknuo da će se Fažanski dom graditi u dvije faze te da će imati kapacitet 120 ležajeva, dnevni centar za 25 osoba te ambulantu opće medicine. Istaknuo je kako je općina Fažana uplatila Istarskoj županiji 300.000 kuna za izradu dokumentacije za proširenje OŠ Fažana kojoj je županija osnivač, a kako bi se osigurala jedno-smjenska nastava za sve učenike, ali godinama nema pomaka po tom pitanju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini