ULAGANJA VRIJEDNA VIŠE MILIJUNA KUNA

Zračna luka Pula nabavlja tri nova autobusa


Zračna luka Pula nastavlja s ulaganjima kojima modernizira i pospješuje rad što se itekako vidi prema rezultati posljednjih godina. Na elektronskom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske Zračna luka Pula raspisala je javni natječaj za nabavu autobusa za prijevoz putnika na stajanci i autobusa za prijevoz putnika u cestovnom prometu, a procijenjena vrijednost nabave iznosi nemalih 4,5 milijuna kuna (bez PDV-a).

Propisani uvjeti

Pulska Zračna luka nabavlja dva aerodromska autobusa za prijevoz putnika na stajanci, odnosno za prijevoz putnika između glavnog terminala i zrakoplova te jedan autobus za prijevoz putnika u unutarnjem cestovnom prometu. Kriterij za odabir ponude bit će ekonomski najpovoljnija ponuda, a natječaj je otvoren do 23. veljače. Rok isporuke dva autobusa za prijevoz putnika na stajanci je do 1. lipnja ove godine, a rok isporuke autobusa za prijevoz putnika u unutarnjem cestovnom prometu je do 1. studenog ove godine.

Prema uvjetima natječaja autobusi za prijevoz putnika na stajanci i autobus za prijevoz putnika u cestovnom prometu moraju biti proizvedeni od istog proizvođača, sva tri moraju imati pogonske strojeve proizvedene od istog proizvođača te sva tri moraju imati klimatizacijske uređaje proizvedene od istog proizvođača. Uvjet istog proizvođača za svaku od gore navedenih stavki navodi se iz razloga jednostavnijeg i ekonomski isplativijeg održavanja traženih vozila tijekom eksploatacije. Usto ponuditelji trebaju na autobuse dati garanciju od minimalno dvije godine, a dostupnost rezervnih dijelova minimalno 15 godina te svi autobusi trebaju biti bijele boje sa logom prema važećem priručniku standarda Zračne luke Pula. (G. ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini