PRIJAVE U TIJEKU

ZNANJEM DO USPJEŠNE TURISTIČKE SEZONE: Online edukacije o bitnim temama za privatne iznajmljivače Kanfanara, Svetvinčenta i Žminja

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
SVETVINČENAT (Snimio Neven Lazarević)

SVETVINČENAT (Snimio Neven Lazarević)


 Turističke zajednice općina Kanfanar, Svetvinčenat i Žminj tijekom veljače i ožujka organiziraju niz online edukacija namijenjenih privatnim iznajmljivačima s područja ovih općina, kojima će se obuhvatiti brojne iznajmljivačima bitne teme, od zakonskih regulativa i administracije, marketinga i promocije, do tema vezanih uz porezne obveze iznajmljivača, sigurnost u turističkoj sezoni, ali i mogućnosti prilagodbe i unapređenja poslovanja s ciljem postizanja što boljih rezultata.

Da su ova mjesta sve popularnija i posjećenija na turističkoj karti Istre, pokazuje i statistika prema kojoj je u protekloj godini na prostoru ovih triju općina ostvareno ukupno više od 36.000 turističkih dolazaka i 309.000 turističkih noćenja, što znači da se turisti ovdje u prosjeku zadržavaju gotovo 9 dana, što je iznad prosjeka Istarske županije.

S kapacitetom od više od 5.800 ležajeva te 930 smještajnih objekata ukupno na cijelom području, turistički je rast vidljiv iz godine u godinu, a upravo s ciljem što održivijeg upravljanja turizmom te što kvalitetnije pripreme za sezonu koja slijedi, u narednom će se periodu iznajmljivači imati priliku educirati o svim bitnim temama i aktualnostima.

Ciklus edukacija "Znanjem do uspješne sezone 2022." iznajmljivačima će ponuditi ukupno šest modula. Prvi je "Administrativno poslovanje i osnovne pripreme za sezonu 2022. - Interligo", a započinje 16. veljače u 18 sati (trajanje 2.15 sati), a vodit će ga Anamarija Cicarelli i Meri Čizmić Kraljević. Drugi je modul "Certificiranje eko-prijateljskog smještaja EcoDomus i Kategorizacija smještaja", a održat će se 23. veljače u 18 sati (trajanje 1.30 sati). Druga edukacija organizira se u suradnji i uz pomoć Upravnog odjela za turizam Istarske županije, a sadrži dvije teme koje će predstaviti Milena Radošević i Saša Vadanjel.

Treći modul "Društvene mreže u turizmu" 2. ožujka u 18 sati (trajanje 2 sata) vodit će Miško Macolić-Tomičić. Četvrti modul se zove "Jeste li iznajmljivač ili domaćin?", a održat će ga 9. ožujka u 18 sati (trajanje 1.30 sati) Dubravko Fijačko, certificirani trener vodiča interpretatora. Peti modul "Porezne obveze iznajmljivača" održat će se 10. ožujka u 10 sati (trajanje 1 sat). Kako legalno poslovati s poreznog aspekta, iznajmljivačima će predstaviti predstavnici Porezne uprave Siniša Novak, Vlasta Močibob i Jadranka Krizmanić. Posljednji modul "Sigurnost u turističkoj sezoni i Važnost web stranica za iznajmljivače" održat će se 16. ožujka u 18 sati (trajanje 1 sat).

Sve su edukacije besplatne, a sudjelovati mogu iznajmljivači s područja turističkih zajednica organizatora. Prijave za sudjelovanje su obvezne putem prijavnog obrasca https://forms.gle/GRwccDwPn4WpMBhB6. Nakon zaprimanja prijave, iznajmljivačima će se na dan edukacije na e-mail dostaviti poveznica za pristup, jer će se predavanja održavati putem Zoom platforme.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater