MORALI SU

Vlasnici srušili vlastitu kuću NA ATRAKTIVNOJ LOKACIJI BLIZU CENTRA ROVINJA

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Nakon niza godina vlasnici kuće na adresi Istarska 4 u Rovinju danas su, o vlastitom trošku, uklonili derutnu kuću koja je zbog zapuštenog izgleda bila predmet izrugivanja.

O toj se kući u više navrata pisalo i zbog neuređenog okoliša i činjenice da su je često koristite osobe bez krova nad glavom. Kuća se, inače, nalazi na atraktivnoj lokaciji blizu centra Rovinja.

Grad Rovinj je tijekom proteklih godina uz pomoć svog Komunalnog servisa u više navrata i o trošku poreznih obveznika čistio okućnicu i kosio travu, a višekratno i postavljao platnene tende i plakate na dijelu žičane ograde kako bi se bar djelomično to ruglo Rovinja sakrilo od pogleda javnosti. Paralelno s nemuštim uređivanjima, radilo se i na utvrđivanju vlasnika kuće.

Tijekom protekle godine službe grada došle su do vlasničkih papira, odnosno podataka da je vlasnik preminuo i da je vlasništvo preneseno na troje ljudi koji žive u inozemstvu. S njima se stupilo u kontakt te im je naloženo, sukladno Zakonu o građevinskoj inspekciji, da u roku 60 dana kuću sami uklone, jer će u protivnom to Grad učiniti o njihovom trošku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of