NAJBROJNIJI RIJEČANI

LJETNI KARNEVAL: Više od 450 maškara razveselilo Rabac



Veselo je bilo posljednje tople subotnje večeri u Rapcu. Na 15. Ljetni karneval kojeg tradicionalno uz pomoć TZ Rabac-Labin, Grada Labina te tvrtki Valamar i Maslinica organizira domaća udruga "Labinjonska kompanija domoća folšarija" stiglo je više od 450 maškara iz zemlje i inozemstva.

One su u 24 skupine prošle šetnicom od hotela Narcis do hotela Marina te je pritom šarena i kostimirana povorka razveseljavala turiste te domaće Rapčane i Labinjane. Svaka se skupina predstavila na rabačkoj rivi gdje je imala mali show pa je tu bilo najživlje. Bilo je tu svega, pjesme, plesa, smijeha, komičnih situacija, metaforičko podsjećanje na neke aktualne događaje i njihovo izrugivanje. Uz Labinske mažoretkinje i domaću malobrojnu skupinu "Labinjonska kompanija domoća folšarija" predstavile su se grupe talijanskih maškara iz Verone, Servolana i Trsta. Iz susjedne Slovenije stigli su Istarski ružari iz Izole, kontinentalnu Hrvatsku predstavljali su Črna sraka iz Sračinca, Fašničko društvo Međimurske krave iz Novog sela na Dravi, Udruga žena Štefanec, KUD Prepuštovec iz Zagreba i skupina Studena iz Studene.

Najbrojniji su bili Riječani s čak jedanaest maškaranih skupina. Bile su to maškarane skupine Veseli oldtimeri iz Rijeke, Krimejski feštari, Lako ćemo, Škrljevske maškare, Pašac, Draške maškare, Krasica pa Rio iz Kostrene, Pom-f-Ri, Zmežani Voloskote, Čiketi te Siti i pijani. Istru su uz Labinjane predstavljali Veli vrh Valmade Pula i Maškare fakini te Jureši iz Pazina. Na terasi hotela Marina maškare su se zabavljale uz plesnu živu glazbu. Ovogodišnji ljetni karneval održavao se u vrijeme utakmice Hrvatska-Nigerija, međutim, organizatori su ostali vjerni svom tradicionalnom terminu, a to je uvijek druga subota u lipnju. (Napisao i snimio B. BIOČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom