17. MEĐUNARODNI KARNEVAL

MAŠKARE I LJETO SE JAKO VOLE! Vesela i luda subota u Rapcu. Stotine maškara u povorci na rivi. Pogledajte ih

| Autor: Branko Biočić


Subotnja večer bila je posebno vesela i luda u Rapcu. Na 17. ljetni karneval, nakon dvogodišnje pauze zbog korone, pristigle su čak 22 maškarane skupine iz Hrvatske, Italije i Slovenije, s više od 450 veselih i razdraganih maškara koji su zabavljale domaće i turiste od Maslinice preko rive, duž šetnice pa do ponovnog zajedničkog okupljanja na bazenu hotela Marina gdje im je uz večeru organiziran i ples.

gggggg

-Jako smo zadovoljni. Tradicionalni Ljetni karneval u Rapcu ponovno je nakon dvije godine stanke okupio maškarane skupine sa svih strana i rasplesao rabačku rivu i šetnicu. Nismo očekivali takav odaziv jer nam je u termin ušao i Riječki ljetni karneval ali neki su i sami zvali. Svi su jedva čekali da ponovno krenu u maškare i opet dođu u Rabac, rekla je Milena Simeunović, predsjednica Labinjonske kompanije domoće folšarije, domaćina i organizatora karnevala koja je os 19 sati od Maslinice predvodila međunarodnu povorku karnevalista i predstavljala ih na rabačkoj rivi.

gggggggg

Među 450 maškara iz Slovenije, Italije, Međimurske, Primorsko goranske i Istarske županije bili su tu uz domaću karnevalsku skupinu koja slavi 40. obljetnicu postojanja još skupine Studena, Lako ćemo iz Rijeke, Clapa Matawitz servola iz Trsta, Fašničko društvo „Međimurske krave“ Novo Selo na Dravi, Udruga žena Štefanec, KUU Kvitrovec Maškori Domašinec, Črna Sraka Sračinec, Vetrnice slovenija, Ted Sodinci Slovenija, Pehlinarska gospoda, Maškare Višnjan-Zgor Švalta, Krasica pa Rio, Draške maškare, Mesopusna kompanija Pašac, Veli Vrh, Karnevalska grupa Siti i pijani, Čiket Rijeka, Zametske maškare, Zametski zvončari, Zmešani Volosko te Fakini i Jureši.

gggggg

Uz glazbu, vesela povorka prošla je rabačkom šetnicom do rive gdje su skupine predstavile svoje maske, zabavne točke i plesne koreografije. Nakon predstavljanja uslijedio je ples pod maskama na terasi Kuće Valamar (bivši hotel Marina). Ljetni karneval u rapcu organiziran je pod pokroviteljstvom TZ Grada Labina i Grada Labina te pod sponzorstvom Valamar Riviere i Maslinice d.o.o.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini