REKONSTRUKCIJA VRIJEDNA 1,47 MILIJUNA KUNA

Usluga obnavlja svoj info-punkt i javni WC kraj tržnice


Porečka komunalna tvrtka Usluga krenula je u rekonstrukciju info-punkta i javnog WC-a, koji se nalaze do tržnice i velikog parkirališta. Investicija je vrijedna 1,47 milijuna kuna, a radove će izvoditi, počevši od ponedjeljka, 12. ožujka, zajednica ponuditelja u kojoj su lokalne tvrtke Bedrina projekt, Instal i Astoria. Za stručni nadzor radova odabrano je poduzeće, također iz Poreča, V.T.M., a rok za dovršetak radova je kraj lipnja.

Vlastita sredstva

Kako saznajemo iz uprave komunalca, nakon što je 2015. godine renovirana upravna zgrada Usluge i komunalnog poduzeća Odvodnja, financijskim i investicijskim planom za ovu godinu osigurana su vlastita sredstva za rekonstrukciju info-punkta koji se nalazi u neposrednoj blizini upravne zgrade, a budućom rekonstrukcijom postići će se i vizualna povezanost zgrada. Cilj zahvata je rekonstrukcija građevine kojom će se odraditi funkcionalna reorganizacija prostora prema novim tehničkim uvjetima i standardima. Zahvatom se poboljšavaju bitna svojstva kao što je veća toplinska učinkovitost, bolja iskoristivost prostora te uvjeti rada i načina pružanja usluga.

Kako nadalje doznajemo iz Usluge, najveći dio intervencije odnosi se na zatvaranje prolaza kroz građevinu, a sve da bi se povećala iskoristivost prostora, te izmicanje ulaza u javne sanitarije iz parka, sa zapadne strane. Investicija obuhvaća zamjenu dotrajalih podnih, krovnih i zidnih obloga i postavljanje nove termoizolacije te vanjske i unutarnje stolarije. Predviđa se kompletna rekonstrukcija električnih instalacija za rasvjetu, napajanje strojarske opreme, ozvučenje prostora, antenske te instalacije računalne i telefonske mreže. Također, s obzirom da se izvode radovi i na krovu, promijenit će se dotrajali gromobran.

Ušteda energije

Sustav grijanja i hlađenja uredskih i pomoćnih prostora previđen je za izvedbu pomoću multisplit sistema, a kod izrade novih strojarskih instalacija prvenstveno se vodilo računa da se postigne maksimalna ušteda energije, pouzdanost, ugodnost i jednostavnost održavanja. Projektom je, kako su nam rekli u upravi poduzeća, predviđena i kompletna obnova instalacija dovoda i odvoda vode unutar info-punkta, a novim rješenjem koristit će se već postojeći vodovodni i kanalizacijski priključci, dok se oborinske vode odvode u sustav oborinske odvodnje.

Info-punkt je izgrađen 80-ih godina prošlog stoljeća i od tada nije bilo značajnije obnove ni ulaganja. Od većih radova 1990. godine dograđen je sanitarni čvor, a park u neposrednoj blizini uređen je 2007. godine.

Uredi za parkiralište i info-centar sele u Upravu

Dok se bude obnavljao info-punkt, tamošnji uredi za parkiralište i info-centar za korisnike od idućeg tjedna pa do okončanja radova bit će privremeno smješteni u zgradi Uprave na drugom katu, gdje se ulazi iz unutarnjeg dijela tržnice. No, neće biti moguće korištenje usluga blagajne za uplate po pitanju odvoza i sakupljanja otpada i za usluge poduzeća Odvodnja. Te se uplate i dalje mogu bez naknade obavljati u poslovnici Fine, IKB-a i Hrvatske pošte. (T. KOCIJANČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum